Elevii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani vor să-și transmită mesajul până la Parlamentul European! "Educația schimbă vieți", spun elevii colegiului!

Elevii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani vor să-și transmită mesajul până la Parlamentul European! "Educația schimbă vieți", spun elevii colegiului!

Elevii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani au anunțat astăzi că doresc să își facă auzită vocea până în Parlamentul European de la Strasbourg.

Conducerea celei mai apreciate unități de învățământ de la Botoșani a explicat că elevii colegiului vor face acest lucru prin înscrierea și participarea la ediția a XII-a (2019-2020) "Educația schimbă vieți" a Concursului național EUROȘCOLA, lansat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN).

“Propunerea Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani pentru Concursul Național EUROȘCOLA 2019-2020 este campania de informare "Tu cum îți educi sclipirea?" și reprezintă invitația noastră adresată tinerilor de a recunoaște rolul educației în asigurarea mijloacelor necesare pentru a-și atinge potenţialul și, de a se implica în mod proactiv și conștient în propria pregătire, dezvoltare si evoluție școlară și profesională valorificând toate formele educației, formală, non-formală și informală. Personalitatea pe care am ales-o ca model este Lenuș Teodora Moraru, actriță și regizor a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. În anul 2000 a acceptat invitația de a regiza un spectacol cu trupa de teatru a liceului nostru și a rămas alături de generații de elevi în cadrul  Atelierului de teatru, despre care ea însăși  afirmă că „este o formă de învățare, nu de învățământ, spre care elevii vin deoarece aici simt că nevoile lor vor fi împlinite prin teatru. Fiecare copil are întrebările lui, are propriile căutări și, prin jocul teatral, căutarea alături și prin ceilalți e mai captivantă și răspunsurile, limpezi. Obiectivul principal al campaniei vizează informarea tuturor actorilor implicați în actul educațional de la nivelul comunității locale, cu privire la rolului educației în dezvoltarea personală, orientarea in carieră și creionarea traseului profesional pe tot parcursul vieții și identificarea unui promotor al demersului nostru, în persoana doamnei Lenuș Teodora Moraru”, a explicat profesorul Cristina Chiriac, directorul Colegiul Națonal "Mihai Eminescu" din Botoșani.

Lansarea proiectului va avea loc luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 12, la Lacul din Parcul "Mihai Eminescu" și presupune realizarea unor activități nonformale adresate elevilor botoșăneni și susținerea unei Conferințe de presă chiar în foișorul renovat despre scopul, obiectivele, activitățile proiectului, cu participarea organizatorilor și a doamnei Lenuș Teodora Moraru.

Echipa de proiect este constituită din 24 de elevi din clasele a IX-a- a XI-a sub coordonarea doamnelor profesoare Loredana Ciobanu și Mihaela-Gabriela Țăranu, iar grupul țintă este format din persoane cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, elevi ai județului Botoșani, părinți, profesori, comunitatea locală.

"Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani vă invită să-i fiți alături într-un nou proiect inițiat de elevii săi și vă așteaptă luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 12,30, în Parcul  "Mihai Eminescu" la evenimentul de lansare ce cuprinde și o  conferință de presă în care organizatorii doresc să  împărtășească gândurile lor despre educație", a mai adăugat profesorul Cristina Chiriac, directorul Colegiul Națonal "Mihai Eminescu" din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alt sondaj, aceeași realitate: românii sunt doctori din născare

Joi, 20 Februarie 2020
346

Dacă au anumite simptome medicale, 7 români din 10 (69%) caută pe internet informaţii despre ce boală ar putea indica acestea.În urma căutărilor, 48% au declarat că s-au dus la...

ANOFM se pregătește să înjumătățească documentele cerute patronilor pentru subvenții la angajare!

Joi, 20 Februarie 2020
389

Noul șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a anunțat astăzi în cadrul unei conferinței organizate de wall-street.ro, că în cel mai scurt timp se va &i...

LOTO: numerele extrase joi, 20 februarie 2020

Joi, 20 Februarie 2020
419

Joi, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.Iată numerele extrase joi, 20 februarie 2020Loto 6/49: 28, 6, 12, 16, 34, 31Loto 5/40: 4, 31, ...