Elevii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani vor să-și transmită mesajul până la Parlamentul European! "Educația schimbă vieți", spun elevii colegiului!

Elevii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani vor să-și transmită mesajul până la Parlamentul European! "Educația schimbă vieți", spun elevii colegiului!

Elevii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani au anunțat astăzi că doresc să își facă auzită vocea până în Parlamentul European de la Strasbourg.

Conducerea celei mai apreciate unități de învățământ de la Botoșani a explicat că elevii colegiului vor face acest lucru prin înscrierea și participarea la ediția a XII-a (2019-2020) "Educația schimbă vieți" a Concursului național EUROȘCOLA, lansat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN).

“Propunerea Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani pentru Concursul Național EUROȘCOLA 2019-2020 este campania de informare "Tu cum îți educi sclipirea?" și reprezintă invitația noastră adresată tinerilor de a recunoaște rolul educației în asigurarea mijloacelor necesare pentru a-și atinge potenţialul și, de a se implica în mod proactiv și conștient în propria pregătire, dezvoltare si evoluție școlară și profesională valorificând toate formele educației, formală, non-formală și informală. Personalitatea pe care am ales-o ca model este Lenuș Teodora Moraru, actriță și regizor a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. În anul 2000 a acceptat invitația de a regiza un spectacol cu trupa de teatru a liceului nostru și a rămas alături de generații de elevi în cadrul  Atelierului de teatru, despre care ea însăși  afirmă că „este o formă de învățare, nu de învățământ, spre care elevii vin deoarece aici simt că nevoile lor vor fi împlinite prin teatru. Fiecare copil are întrebările lui, are propriile căutări și, prin jocul teatral, căutarea alături și prin ceilalți e mai captivantă și răspunsurile, limpezi. Obiectivul principal al campaniei vizează informarea tuturor actorilor implicați în actul educațional de la nivelul comunității locale, cu privire la rolului educației în dezvoltarea personală, orientarea in carieră și creionarea traseului profesional pe tot parcursul vieții și identificarea unui promotor al demersului nostru, în persoana doamnei Lenuș Teodora Moraru”, a explicat profesorul Cristina Chiriac, directorul Colegiul Națonal "Mihai Eminescu" din Botoșani.

Lansarea proiectului va avea loc luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 12, la Lacul din Parcul "Mihai Eminescu" și presupune realizarea unor activități nonformale adresate elevilor botoșăneni și susținerea unei Conferințe de presă chiar în foișorul renovat despre scopul, obiectivele, activitățile proiectului, cu participarea organizatorilor și a doamnei Lenuș Teodora Moraru.

Echipa de proiect este constituită din 24 de elevi din clasele a IX-a- a XI-a sub coordonarea doamnelor profesoare Loredana Ciobanu și Mihaela-Gabriela Țăranu, iar grupul țintă este format din persoane cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, elevi ai județului Botoșani, părinți, profesori, comunitatea locală.

"Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani vă invită să-i fiți alături într-un nou proiect inițiat de elevii săi și vă așteaptă luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 12,30, în Parcul  "Mihai Eminescu" la evenimentul de lansare ce cuprinde și o  conferință de presă în care organizatorii doresc să  împărtășească gândurile lor despre educație", a mai adăugat profesorul Cristina Chiriac, directorul Colegiul Națonal "Mihai Eminescu" din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
4

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
131

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
27

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...