De ce nu iubesc copiii cartea? Ministrul Educației, despre manualele școlare: "Sunt construite de profesori pentru profesori"!

De ce nu iubesc copiii cartea? Ministrul Educației, despre manualele școlare: "Sunt construite de profesori pentru profesori"!

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că de cele mai multe ori, manualele sunt ''construite de profesori pentru profesori" și a spus că de fiecare data când se realizează un manual ar trebui să se ia în calcul ''aplicabilitatea acestuia''.

 "De cele mai multe ori, manualele școlare sunt construite de profesori pentru profesori. Sunt voci în sistemul de educație care spun că aceste manuale nu se adresează elevului. Sunt foarte stufoase, vor să demonstreze autorii că în felul acesta sunt foarte buni, dar trebuie să ne gândim de fiecare data când construim un manual la aplicabilitatea acestuia", a susținut ministrul, la Digi 24. 

Anisie a afirmat că materia este "multă și stufoasă", iar în acest an "structură anului școlar este dificil de realizat în corelație cu evaluarea". 

 "Este foarte adevărat că în acest moment materia este multă, stufoasă, iar anul acesta mai mult decât oricând se poate spune că structură anului școlar este dificil de realizat în corelație cu evaluarea, examinarea și predarea-învățarea", a mai spus ministrul. 

 Întrebată dacă susține reducerea numărului de ore pentru elevi, ministrul a răspuns: "În mod categoric, da". 

 Monica Anisie a afirmat că o soluție care ar putea să ducă la eliminarea meditațiilor ar fi dezvoltarea Programului "școală după școală". 

 "Asta este ce îmi doresc eu foarte mult-dezvoltarea Programului "Școală după școală" ar conduce la eliminarea acestor meditații. De cele mai multe ori părinții iau decizia de a trimite copilul la meditații și pentru a le ocupă timpul liber pe care aceștia îl au după ce își termină cursurile. Este adevărat că meditațiile sunt realizate și în sprijinul elevului pentru că la școală de cele mai multe ori nu înțeleg lecția elevii. Prin urmare, mi-aș dori și putem să spunem că vom realiză proiecte și programe, în sensul în care meditațiile să fie eliminate din sistem. O soluție ar fi chiar Programul Școală după școală", a mai declarat ministrul Educației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
388

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
688

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
193

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...