De ce nu iubesc copiii cartea? Ministrul Educației, despre manualele școlare: "Sunt construite de profesori pentru profesori"!

De ce nu iubesc copiii cartea? Ministrul Educației, despre manualele școlare: "Sunt construite de profesori pentru profesori"!

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că de cele mai multe ori, manualele sunt ''construite de profesori pentru profesori" și a spus că de fiecare data când se realizează un manual ar trebui să se ia în calcul ''aplicabilitatea acestuia''.

 "De cele mai multe ori, manualele școlare sunt construite de profesori pentru profesori. Sunt voci în sistemul de educație care spun că aceste manuale nu se adresează elevului. Sunt foarte stufoase, vor să demonstreze autorii că în felul acesta sunt foarte buni, dar trebuie să ne gândim de fiecare data când construim un manual la aplicabilitatea acestuia", a susținut ministrul, la Digi 24. 

Anisie a afirmat că materia este "multă și stufoasă", iar în acest an "structură anului școlar este dificil de realizat în corelație cu evaluarea". 

 "Este foarte adevărat că în acest moment materia este multă, stufoasă, iar anul acesta mai mult decât oricând se poate spune că structură anului școlar este dificil de realizat în corelație cu evaluarea, examinarea și predarea-învățarea", a mai spus ministrul. 

 Întrebată dacă susține reducerea numărului de ore pentru elevi, ministrul a răspuns: "În mod categoric, da". 

 Monica Anisie a afirmat că o soluție care ar putea să ducă la eliminarea meditațiilor ar fi dezvoltarea Programului "școală după școală". 

 "Asta este ce îmi doresc eu foarte mult-dezvoltarea Programului "Școală după școală" ar conduce la eliminarea acestor meditații. De cele mai multe ori părinții iau decizia de a trimite copilul la meditații și pentru a le ocupă timpul liber pe care aceștia îl au după ce își termină cursurile. Este adevărat că meditațiile sunt realizate și în sprijinul elevului pentru că la școală de cele mai multe ori nu înțeleg lecția elevii. Prin urmare, mi-aș dori și putem să spunem că vom realiză proiecte și programe, în sensul în care meditațiile să fie eliminate din sistem. O soluție ar fi chiar Programul Școală după școală", a mai declarat ministrul Educației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte accidente de muncă petrecute într-o lună. Amenzi de peste 100.000 de lei date de ITM

astăzi, 11:02
17

În cursul lunii iunie, în domeniul Relaţii de Muncă au fost efectuate controale la un număr de 72 angajatori, cu un număr de 8373 salariaţi din care 3853  femei. Au fost constata...

Și în perioada pandemiei salariile bugetarilor au continuat să crească

astăzi, 10:50
102

Fie vreme bună sau rea, pandemie sau nu, bugetarilor continuă să le crească salariile. Institutul Naţional de Statistică a făcut public raportul privind salariile pe luna mai, care arată că, ...

Tupeu în trafic. Dosar penal pentru un tânăr care a condus fără permis și alcoolizat

astăzi, 10:39
46

Miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Corlăteni, au oprit pentru control un autoturism,...