Autoritățile de la Botoșani verifică toate unităţile de învăţământ din judeţ! 33 de unități cu efective mici de copii se vor închide!

Autoritățile de la Botoșani verifică toate unităţile de învăţământ din judeţ! 33 de unități cu efective mici de copii se vor închide!

Startul anului școlar a băgat în priză autoritățile locale de la Botoșani. Întrucât nu mai e mult până la începerea unui nou au şcolar, iar mai multe unităţi de învăţământ încă nu au autorizații sanitare de funcționare și de securitate la incendiu, reprezentantul guvernului în teritoriu, însoţit de inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Gabriel Hârtie, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), colonelul Cristian Amarandei şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Teodor Ferariu, au vizitat mai multe grădiniţe şi şcoli din judeţ, pentru a discuta atât cu directorii cât şi cu primarii, în vederea identificării de soluţii la problemele cu care se confruntă.

Printre unităţile verificate s-au numărat cele din Sârbi (Vlăsineşti), Şoldăneşti (Blândeşti), Nicşeni, Darabani, Dumbrăviţa (Ibăneşti), Roma, Corlăteni sau Dorohoi.

 În momentul acesta, numărul unităţilor de învăţământ cu grupuri sanitare exterioare este în scădere. Comparativ cu anul trecut, când erau 207, acum mai vorbim doar de 157 unităţi. Din acestea, 124 sunt prinse în proiecte de finanţare pentru amenajarea grupurilor sanitare în interiorul clădirilor, a explicat prefectul Dan Şlincu.

În prezent, majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ sunt incluse în diferite programe de finanţare pentru reabilitare, printre care PNDL, AFIR, POCU, POR, Banca Mondială, HG 363/2019 sau chiar din bugetele locale. 

Din păcate, 33 de unități, din cele 157, care nu sunt prinse pe diferite programe de lucrări, și care au efective mici de copii, se vor închide în perioada următoare, elevii urmând să fie relocați, au mai explicat oficialitățile județului.

Situația a fost prezentată de prefect și vicepremierului Mihai Fifor, ministrul interimar al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în cadrul unei videoconferințe convocată de structurile centrale.

În vederea verificării tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ, comisiile au demarat controalele la începutul lunii şi au ca termen de prezentare a raportului 26 august, iar Dan Şlincu şi-a propus să verifice personal cât mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi a fost semnat astăzi contractul pentru achiziția de autobuze pentru municipiul Botoșani

astăzi, 10:44
28

La Botoșani a fost semnat astăzi contractul pentru achiziția de autobuze în leasing de către Eltrans SA, unitate care asigură transportul public din municipiu cu ajutorul tramvaielor.Un...

Marius Croitoru, spectacol la conferința de presă, după victoria cu Iași: "În spatele fundașilor mei se mai juca o miuță"

astăzi, 10:11
271

Marius Croitoru a făcut spectacol ieri seară la conferința de presă de după victoria cu Poli Iași.După ce a reușit să-și pună medalia de bronz a primei divizii la gât, încă...

Săptămâna „Școala altfel” se va desfășura doar în incinta școlilor

astăzi, 10:01
197

Ministerul Educației a trimis către Inspectoratele Școlare Județene o adresă prin care a recomandat ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” s...