Topul celor mai bănoase activități independente din Botoșani!

Botoșănenii care desfășoară activități independente își rotunjesc veniturile de la un an la altul, lucru dovedit de situațiile pe care le depun la Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

Topul celor mai bănoase activități independente din Botoșani!

În continuare, cele mai profitabile activități sunt cele de notariat, executor judecătoresc, activităţi medicale, servicii juridice sau comerţ, și câștigă tot mai mult teren activitățile de consultanță pentru afaceri.

De altfel, dacă până acum prima poziție într-un top al celor mai mari venituri obținute la Botoșani din activități independente era ocupată de notari, în anul 2016 cel mai mare venit a fost realizat din activități de consultanță pentru afaceri și management. Persoana care a desfășurat acest tip de activitate a realizat în anul 2016 un venit net de 726.546 lei, echivalentul a 161.000 de euro, potrivit datelor Administrației Județene a Finanțelor Publice.

Locul doi în clasament este ocupat de un notar public care a realizat un venit net de 720.526 de lei, urmat de un executor judecătoresc cu un venit net de 548.875 lei.

Și domeniul medical este unul care aduce venituri consistente la Botoșani. Un cabinet dentar a realizat anul trecut un venit de 311.500 lei, în timp ce din activități de asistență stomatologică au fost realizate venituri de 200.821 lei.

Totodată, activitatea cabinetelor de insolvență este una cu rezultate financiare de invidiat, un astfel de cabinet realizând în anul 2016 un venit net de 321.073 lei.

În topul celor mai mari venituri realizate la Botoșani din activități independente se numără și activități de realizare soft la comandă, 360.488 lei, lucrări construcții clădiri rezidențiale și nerezidențiale, cu un venit de 398.129 lei, dar și servicii de geologie, geodezie și cadastru, persoana care desfășoară o astfel de activitate realizând un venit net de 256.363 lei.

Printre activitățile independente cu câștiguri ridicate mai sunt și comerțul cu amănuntul, transport rutier de mărfuri, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, dar și activitățile de expertiză contabilă și activități de pe urma cabintelor medicale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Avalanşă de candidaţi pentru posturile din Primăria Botoşani

astăzi, 08:01
357

Salariile din administraţia publică locală, majorate considerabil anul trecut, atrag tot mai mulţi botoşăneni dornici să ocupe un post în acest domeniu.Nu mai puţin de 19 candidaţi ...

S-au stabilit sumele ce vor fi repartizate primăriilor din judeţ. Cât primesc UAT-urile pentru drumuri şi proiecte! DOCUMENT

Marţi, 16 Ianuarie 2018
1031

Suma totală ce va fi repartizată pentru drumuri, pentru anul 2018, este de 13,8 milioane de lei, dintre care 10,3 milioane lei vor merge la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, iar diferenţ...

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

Marţi, 16 Ianuarie 2018
1365

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Cons...