Tinerii sub 24 de ani vor putea primi 40.000 de euro pentru noi afaceri la oraș

Tinerii sub 24 de ani vor putea primi 40.000 de euro pentru noi afaceri la oraș

Tinerii cu vârsta de până la 24 de ani din categoria NEETs  (tinerii cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani care nu mai sunt înscriși în sistemul educațional, nu au un loc de muncă și nici nu urmează un program de formare profesională) se vor putea înscrie gratuit la cursuri de antreprenoriat, la finalul cărora pot prezenta un plan de afaceri ce vizează înființarea de afaceri non-agricole în spațiul urban. Proiecte declarate câștigătoare în urma concursului de idei de afaceri vor primi câte 40.000 de euro pentru înființarea unei și dezvoltarea unei întreprinderi, dar și pentru crearea a cel puțin două noi locuri de muncă și menținerea lor pentru o perioadă de cel puțin șase luni.

Ajutorul financiar nerambursabil va fi acordat prin intermediul Programului Operațional Capital Uman – măsura Program  de susținere a antreprenoriatului pentru Tineri NEETs, ghidul solicitantului fiind în acest moment în dezbatere publică până în data de 19 iulie 2017.

Termenul NEET (Not in Education, Employment, or Training) este folosit cu referire la tinerii cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani care nu mai sunt înscriși în sistemul educațional, nu au un loc de muncă și nici nu urmează un program de formare profesională. Conform statisticilor, în anul 2015, în Uniunea Europeană existau 6,6 milioane de persoane în acestă situație, numărul lor reprezentând 12% din populația din aceeași grupă de vârstă.

Pentru a îmbunătăți situația acestora și a facilita tranziția către piața muncii a acestora, ajutorul nerambusabil acordat îmbină trei laturi:

-educație,
-formare,
-ocupare (inclusiv antreprenoriat).

Bugetul disponibil în cadrul acestui program de finanțare ce va fi lansat în curând este de peste 60.470.000 euro și va fi alocat astfel:

-regiunile Centru, Sud-Est și Sud Muntenia beneficiază de un buget total de aproximativ 22.850.000 de euro;
-regiunile București-Ilfov, Nord Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia vor avea la dispoziție un buget comulat de aproximativ 37.620.000 de euro.

Citeste mai departe pe Avocatnet.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...