Noi reguli RCA: unii şoferi vor plăti mai puţin

Noi reguli RCA: unii şoferi vor plăti mai puţin

Un nou mod de calculare a poliţei RCA va face ca șoferii care conduc prudent să plătească mai puţin, iar ceilalţi să suporte creşteri de tarife la încheierea asigurării obligatorii.

Noul sistem va fi luat în calcul în curând şi va funcţiona în plus faţă de sistemul actual de bonus-malus. Practic, firmele de asigurări vor avea posibilitatea să aplice reduceri sau majorări în funcţie de profilul şoferului, nu numai al maşinii, ca în prezent.

Pentru ca noul sistem să poată deveni funcţional, Biroul Asigurătorilor Auto trebuie să pună la punct baza de date cu toate informaţiile necesare. Modificările au fost introduse în noile norme de aplicare, elaborate de Guvern.

Pe de altă parte polițele de asigurare RCA vin cu noi reguli începând cu anul 2018. Astfel, va apărea serviciul decontării directe care va permite unui păgubit să-şi repare maşina pe propria asigurare. 

Sursa: digi24.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...