MFP continuă în luna iunie emisiunile de titluri de stat pentru populatie

MFP continuă în luna iunie emisiunile de titluri de stat pentru populatie

Românii pot subscrie începând din data de 3 iunie 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadente la 1, 2, 3 si 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% si, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile. 
                      
"Cei peste 33.000 de români care au investit mai mult de 1,7 miliarde de lei în primele cinci luni ale acestui an, sunt o dovadă evidentă a succesului Programului Tezaur. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finantelor Publice oferă o alternativă sigură de economisire cu dobânzi si maturităti atractive, pe care românii o pot accesa si pe viitor", a precizat Eugen                 Teodorovici, ministrul Finantelor Publice. 

Titlurile de stat pot fi cumpărate: 
•în perioada 03 – 28 iunie 2019 de la unitătile operative ale Trezoreriei Statului; 
•în perioada 03 – 27 iunie 2019 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Naționale Posta Română, din mediul urban, iar în perioada 03–26 iunie 2019 din mediul rural. 

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea         sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. 

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. 

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot răscumpăra în avans. 

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă mostenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea. 

Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitătile vor fi stabilite în functie interesul manifestat de investitori. 

Prospectul de emisiune, si orice eventuale modificări ale acestuia, se publică  pe: http://www.mfinante.ro,  www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
110

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
78

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
242

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...