Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

Programul Casa Verde în cadrul căruia se acordă fonduri de la stat pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire s-a bucurat de un real succes în rândul botoșănenilor.

Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Eugen Mateciuc, pentru dosarele depuse în sesiunea octombrie 2016,  evaluarea și decontarea s-a făcut în cursul anului 2017. 

Județului Botoșani i-au revenit 272 de dosare, fiind aprobate în total 252, fiind repartizată câte o sumă pe fiecare județ în funcție de populație.

“S-au decontat până acum 175 de dosare, restul sunt în curs de decontare Suma a fost de 1,7 milioane de lei, ca procent de admitere cred că suntem pe primul loc pe țară, 7% respinse, procentul mediu fiind de 22-25%”, a precizat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani.

Eugen Mateciuc susţine că Programul Casa Verde va continua şi în cursul anului 2018. Fondurile pentru acest program sunt alocate de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Scopul acestui program este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră.

Prin program se finanțează sistemele de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...