Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

Programul Casa Verde în cadrul căruia se acordă fonduri de la stat pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire s-a bucurat de un real succes în rândul botoșănenilor.

Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Eugen Mateciuc, pentru dosarele depuse în sesiunea octombrie 2016,  evaluarea și decontarea s-a făcut în cursul anului 2017. 

Județului Botoșani i-au revenit 272 de dosare, fiind aprobate în total 252, fiind repartizată câte o sumă pe fiecare județ în funcție de populație.

“S-au decontat până acum 175 de dosare, restul sunt în curs de decontare Suma a fost de 1,7 milioane de lei, ca procent de admitere cred că suntem pe primul loc pe țară, 7% respinse, procentul mediu fiind de 22-25%”, a precizat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani.

Eugen Mateciuc susţine că Programul Casa Verde va continua şi în cursul anului 2018. Fondurile pentru acest program sunt alocate de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Scopul acestui program este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră.

Prin program se finanțează sistemele de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta