Bugetul programului Casa Verde ar putea fi suplimentat

Bugetul programului Casa Verde ar putea fi suplimentat
Bugetul de 60 de milioane de lei alocat pentru persoanele fizice in cadrul programului "Casa Verde" din acest an ar putea acoperi, in medie, solicitarile de finantare depuse de aproximativ 10.000 de persoane. Dar daca vor fi foarte multi doritori, alocarile s-ar putea suplimenta.

Anuntul a fost facut, luni, de catre Istvan Jakab, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), institutia care coordoneaza activitatea acestui proiect.

"Data trecuta cele mai multe proiecte au fost cele pe panouri solare, de 6.000 de lei. Deci, daca vom calcula, in medie, ar fi vorba cam de 10.000 de persoane care ar putea primi finantare din bugetul de 60 de milioane de lei, prevazut pentru persoanele fizice in cadrul programului 'Casa Verde' pentru acest an.

Suma aceasta a fost repartizata proportional pe judete, in functie de numarul populatiei. De aici, a reiesit o proportionalitate si tinand cont si de Bucuresti, ar fi vorba cam de 250 de dosare pe judet. Intr-adevar, in unele judete am vazut din presa ca este o solicitare mai mare", a mentionat Jakab.

Potrivit sefului AFM, in cazul in care solicitarile din partea persoanelor fizice vor continua sa creasca, exista varianta relocarii unei sume din segmentul "Casa Verde" destinat persoanelor juridice.

Luni, in prima zi de depunere a dosarelor, inca de la primele ore ale diminetii agentiile judetene pentru protectia mediului din Alba, Covasna, Constanta, Olt, Tulcea, Dolj, Satu Mare, Buzau, Brasov, Arges, Mehedinti, Maramures, Galati, Teleorman, Botosani, Neamt, Prahova, Salaj, Sibiu si Vaslui au fost luate cu asalt de catre solicitanti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
19

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
24

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
57

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...