Firmele de construcţii: Va fi recesiune. Cerem Guvernului subvenţii pentru a putea creşte salariile în construcţii şi a opri exodul muncitorilor!

Firmele de construcţii: Va fi recesiune. Cerem Guvernului subvenţii pentru a putea creşte salariile în construcţii şi a opri exodul muncitorilor!

Reprezentanţii Federatiei Patronatelor Societăților din Construcții au avertizat, joi, că actuala criză din domeniul construcţiilor ar putea împringe economia în recesiune şi cer Guvernului subvenţii şi facilităţi fiscale pentru a putea mări salariile muncitorilor din construcţii şi a opri exodul angajaţilor în străinătate, precum şi un salariu minim în construcţii de 500 de euro, la o impozitare totală de 20%, redusă de la circa 45% în prezent.

Economia României este încă pe trend ascendent, dar sectorul construcţiilor se confruntă cu o criză din cauza lipsei muncitorilor, a avertizat preşedintele FPSC, Valentin Petrescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

”Din toate datele pe care le avem, constatăm că va fi o recesiune. În România, construcţiile sunt în regres, deşi avem creştere economică pe ansamblu. Am fost lăsaţi de izbelişte. E necesar să fie o politică coerentă la nivel guvernamental. Problema muncitorilor este acută, lipsesc jumătate din ei. Ne întrebăm cu cine vom putea construi în viitor?”, a spus Valentin Petrescu, potrivit news.ro.

Acesta a subliniat că firmele de construcţii au înantat Guvernului o serie de soluţii, care, dacă nu vor fi implementate, vor accentua criza actuală.

”Am solicitat creşterea salariului minim în construcţii la 500 euro, la o impozitare redusă la 20%. Totodată, cerem ajustarea preţului contractelor, modificarea prevederilor legate de angajaţii străini, (...) modificarea regulilor privind recepţie a lucrărilor publice (...)”, a spus Petrescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
33

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
45

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
428

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...