Incredibil ce a reușit să facă un român cu o Dacia veche de 40 de ani!

De dragul simbolului național, un român pasionat de mașini a recondiționat de unul singur un model Dacia 1300 vechi de 40 de ani. Acum, "bătrâna" atinge chiar și viteze de 120 de km/h.

Incredibil ce a reușit să facă un român cu o Dacia veche de 40 de ani!

   Foto: playtech.ro

După semnarea acordului statul român și Renault, construcția primului model Dacia începea în 1968 cu Dacia 1100. Primul automobil Dacia 1300 a fost construit în 1969 și era considerat la acea vreme modern și economic. Consumul mixt era de de șapte litri la 100 de km. Dacia 1300 beneficia de o motorizare menită să producă 54 de cai putere, scrie playtech.ro.

Conform producătorului, Dacia 1300 putea atinge viteza maximă de 144 km/h. Modelul Dacia 1300 a fost înlocuit de Dacia 1310 în anul 1979, însă a rămas în producție până în anul 1984. Mașina de acum a ieșit din fabrică în 1978.

După ce și-a făcut treaba ani de-a rândul, mașina a fost abandonată într-un garaj din orașul bihorean Aleșd. Aici a fost găsită de Vlad Tătaru, cel care a decis să o cumpere și să o recondiționeze, un lucru deloc puțin costisitor.


Așa arată Dacia reconditionata


„Am adus faruri de la Reșița, stopuri de la Suceava, caderelele le-am găsit aici, dar, ca în orice afacere sunt mulți care profită, speculează, cumpără multe piese și le vând apoi de 10 ori prețul. Ești nevoit să plătești pentru o piesă chiar și 300-400 de lei”, a povestit Tătaru. I-a luat un an s-o pună pe picioare și s-o aducă la o stare onorabilă. Acest lucru i-a ieșit de minune. Între timp, automobilul a primit certificat ca fiind vehicul atestat istoric.

„Avea brichetă și era din fabrică, ceea ce era o dotare de top în acea perioadă”, a mai spus Tătaru, mândru de felul în care a fost transformată mașina.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...