Alexandru Arşinel, supus unei intervenţii în urma unui infarct

Alexandru Arşinel, supus unei intervenţii în urma unui infarct
Alexandru Arşinel a fost supus, luni, unei intervenţii, după ce a suferit infarct, iar, potrivit declaraţiilor medicilor Spitalului Universitar din Bucureşti, actorul va putea fi externat în câteva zile.
 
Directorul Teatrului „Constantin Tănase” din Capitală a ajuns la camera de gardă a spitalului „conştient, cu o durere difuză la nivel toracic”, a spus, luni, Adriana Nica, manager interimar al SUUB, într-o conferinţă de presă. Pe fondul stresului, al unui diabet zaharat şi al tensiunii arteriale, pe artere s-au depus cristale de colesterol, a mai explicat medicul. Astfel, lui Alexandru Arşinel i-a fost implantat un stent pe una dintre artelere mari.
 
Starea de sănătate a lui este stabilă, este conştient, cooperant şi mănâncă, au mai transmis medicii.  „A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea în secţia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă. Pentru a avea şi o parere medicală amanunţită, a venit şi domnul profesor Vinereanu, care l-a examinat şi a decis împreună cu domnia sa să continue investigaţiile în cursul dimineţii de astăzi”, a declarat Nica.

Luni, Alexandru Arşinel a fost supus unei coronarografii, în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioară a inimii, una dintre arterele mari din zona cardiacă, „pentru ca avea o stenoză de 70%”. În funcţie de evoluţia ulterioară, profesorul Dragoş Vinereanu, împreună cu medicii secţiei de Cardiologie, vor decide ziua în care Alexandru Arşinel va putea fi externat. Intraprocedural, nu a apărut nicio complicaţie, iar procedura, care de regulă nu durează mai mult de 30 - 45 de minute, în cazul actorului a durat aproximativ 40 de minute.
 
„Totul a decurs în condiţii normale şi fără nicio complicaţie. Se introduce un cateter pe artera femurală, acesta este însoţit de un balonaş care se deschide în zona arterei stenozate şi permite, în felul acesta, revascularizaţia muşchiului cardiac în zona unde perfuzia coronariană nu s-a putut face în condiţii optime, din cauza acestei obstrucţii. A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă - adica infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizaţia muschiului cardiac. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi. Dimineaţă a intrat în sală echilibrat”, a explicat Nica.
 
Ea spune că stresul este implicat „în aproape toată patologia cardiacă, însă, în afară de stres, dumnealui are şi alte afecţiuni - dislipidemie, un diabet zaharat care nu este controlat cu insulină, ci cu antidiabetice orale, si o hipertensiune arterială. Acestea au dus la depunerea unor cristale de colesterol”.

Actorul, în vârstă de 78 de ani, a fost supus, în urmă cu patru ani, unui transplant de rinichi şi a suferit mai multe intervenţii la coloană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...