Tiana, micuța botoșăneancă, desemnată Artist International Junior 2020

Tiana, micuța botoșăneancă, desemnată Artist International Junior 2020

Tiana Cilibiu este botoșăneanca în vârstă de doar 10 ani care a fost premiată cu distincția INTERNATIONAL ARTIST JUNIOR 2020 la festivalul Universong, ediția a XIX-a, desfășurat în luna noiembrie 2020, în Insulele Canare.

Festivalul este o manifestare grandioasă și este organizat de către Orfeum Organization of European Music Festivals. Datorită pandemiei ,ediția de anul acesta s-a desfășurat online.

Cei 44 de jurați internaționali au clasat-o pe Tiana în primele zece locuri, asta deși a fost cea mai mică din concurs.

Festivalul a găzduit participanți din 27 de țări cu vârsta de la 10 ani până la adulți de 30 de ani.

Ca urmare a punctajului mare obținut ,Tiana este promovată la televiziunea spaniolă FesTVision, televiziune parteneră festivalului.

În anul 2020, Tiana a înregistrat marca TIANA la OSIM și a reușit să ducă la nivel internațional această marcă românească.

Deși a fost un an greu pentru artă în general, Tiana a reușit totuși să obțină numeroase premii și trofee la festivalurile la care a participat:

-TROFEUL PS ACADEMY2020, Baia Mare, în urma căruia va avea o producție muzicală cu artiștii de la Boyz2Rap;

-Premiul I la festivalul Golden Voice din Malta, festival cu participanți din 41 de tari;

- Două trofee de categorie la festivalul Sunetul Lunii ,organizat la București;

-Premiul Special al Directorului de Festival la festivalul Musicland ,Macedonia, 2020, online

-Invitație în finala Euro Pop Contest Grand Prix “Berliner Perle” 2020, Berlin, care va avea loc la finalul lunii decembrie;

-GRAND PRIX, festivalul Magia Fulgilor de Nea, Slobozia,  festival cu un juriu prestigios: Adrian Romcescu, președinte juriului, Nicolae Caragea, compozitor, Ciro de Luca, Cătălin Stanciu.

În anul 2020, Tiana și-a lansat primul single, “Vise de carton”, creația compozitorului Claudiu Bulete. Piesa a fost inclusă pe CD-ul aniversar 20 de ani de Mamaia Copiilor!

Tot în acest an, Tiana a fost selectată în programul Artist Start-up al artistei AVA. Programul se derulează pe un an ș,i la finalul acestuia, Tiana va fi cântătoare într-un nou single.

Pentru pregătirea profesională, Tiana face drumuri periodice la București și alocă aproape tot timpul liber filmărilor și înregistrărilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Filarmonica Botoșani și-a anunțat primele concerte din 2021, alături de public, în sala de spectacol

Marţi, 19 Ianuarie 2021
155

Reprezentanții Filarmonicii Botoșani au anunțat că, începând cu data de 22 ianuarie, de la ora 18:30, va fi reluată seria concertelor simfonice.Acestea  vor avea loc î...

Actorii Teatrului „Vasilache” prezintă săptămâna aceasta, două spectacole excepționale dedicate copiilor și adolescenților

Marţi, 19 Ianuarie 2021
153

În cursul acestei săptămâni, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, invită publicul la vizionarea a două spectacole dedicate atât copiilor, cât...

„Rapsozii Botoșanilor” va încânta audiența într-un spectacol dedicat Unirii Principatelor Române

Marţi, 19 Ianuarie 2021
443

Consiliul Județean Botoșani, împreună cu Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor”, vă invită la sărbătoarea dedicată Zilei Unirii Principatelor Române.Sub baghet...