Plecarea unui artist și un concert înlăcrimat: "Nu am mai întâlnit în viaţa mea un asemenea moment!"

Plecarea unui artist și un concert înlăcrimat: "Nu am mai întâlnit în viaţa mea un asemenea moment!"

 Constantin Mircea Dan  Foto: facebook

Început de an îndoliat pentru lumea artistică botoșăneană, unul dintre cei mai discreți, dar totodată mai străluciți artiști plecând la cele veșnice. Constantin Dan Mircea a condus ani mulți Filarmonica Botoșani, asigurând un echilibru și un statut demn de o instituție culturală cu o istorie de peste jumătate de secol. 

Activând în cadrul orchestrei Filarmonicii ca instrumentist (trompetă), Constantin Dan Mircea a rămas alături de colegi și după ce a ieșit la pensie. Ținuta demnă a fostului director a impus mereu respect în cadrul instituției, dar s-a bucurat și de aprecierea publicului prezent la concerte. 

După o viață dedicată muzicii, Constantin Mircea Dan a părăsit această lume lăsând în urmă regrete, lacrimi și durerea celor care i-au fost tot timpul aproape. 

Fostul director al Filarmonicii s-a stins din viață sâmbătă, 12 ianuarie 2019, în timp ce, pe scenă, orchestra susținea Concertul de Anul Nou. Anunțul dispariției lui Constantin Mircea Dan a fost făcut chiar în timpul concertului, de către dirijorul Tiberiu Oprea. "Lacrima" ne-a adus-o în suflet distinsul dirijor Tiberiu Oprea. Ne-a anunţat că de foarte puţin timp a luat calea cerului sufletul fostul director al Filarmonicii şi instrumentist, Dan Mircea. Dumnezeu să-l odihnească! Nu am mai întâlnit în viaţa mea un asemenea moment. Instrumentiştii care i-au fost colegi şi l-au cunoscut mai bine şi-au şters lacrimile care le înceţoşau ochii. Parcă după acest moment sala şi orchestra au vibrat altfel. (...) Orchestra... a "legănat" lacrima, învăluind-o într-o muzică minunată, ca un ultim omagiu pentru sufletul lui Dan Mircea", a scris pe pagina de socializare Facebook Florentina Dănilă, dascălul dând astfel mărturie asupra unui moment care, fără îndoială, va rămâne în istoria Filarmonicii Botoșani. 

Dumnezeu să îl odihnească în pace! 

 

Spune-ne opinia ta