Mirel Manea, in concertul caritabil "Maria Tanase 100 - Sunet pentru Suflet", la Cinema Digiplex Bucuresti

Mirel Manea, in concertul caritabil "Maria Tanase 100 - Sunet pentru Suflet", la Cinema Digiplex Bucuresti
Pe 26 septembrie, la ora 20.00, are loc la Cinema Digiplex din Bucuresti concertul Nicolae Voiculet - "Maria Tanase 100 - Sunet pentru Suflet", eveniment la care este invitat si Mirel Manea, prim-trompetist al Filarmonicii de Stat din Botosani.  

Concertul este unul jubiliar, dar si un omagiu adus marii artiste Maria Tanase, in 2013 implinindu-se 100 de ani de la nasterea marii artiste, dar si 50 de ani de la moartea ei.   

Artist de exceptie, Nicolae Voiculet a mostenit de la profesorul sau, maestrul Nicolae Zamfir, in cei patru ani cat a urmat Academia Nationala de Muzica, dragostea pentru sunetul naiului.  

Nicolae Voiculet: Am ales pentru acest concert o locatie deosebita, este vorba despre Sala Epika din mall-ul amintit deja, o sala de 500 de locuri, si pentru faptul ca are o acustica deosebita. Concertul va fi unul caritabil, se va veni in ajutorarea bolnavilor de cancer, pentru ca tocmai aceasta boala cumplita a dus si la disparitia talentatei noastre artiste, Maria Tanase. Se intentioneaza repetarea concertului in alte cateva orase, urmatorul fiind Tg.Jiu, orasul lui Brancusi, cel cu care artista a impartasit o mare dragoste, apoi la Washington, la Kennedy Center, National Gallery, unde este expusa faimoasa capodopera a lui Brancusi, Pasarea Maiastra, muza fiindu-i chiar Maria Tanase. Urmeaza Istanbul, Paris si New York, orase cu semnificatie personala marii artiste.  In data de 25 septembrie, in parteneriat cu Romfilatelia, speram sa reusim infaptuirea Emisiunii Filatelice Maria Tanase, care consta in trei timbre, pe cotor fiind Istanbul, Paris si New York.  In parteneriat cu Igloo Architecture avem in plan construirea unei Fantani - Memorial Maria Tanase, exact ca si dorinta lasata cu limba de moarte de cantareata, si  care va fi amplasata in cartierul bucurestean unde s-a nascut. Imprietenirea muzicala cu Mirel Manea, in lumea noastra artistica, a venit intr-un moment menit anume parca, deoarece pe langa nai, sunetul trompetei vine in relatie timbrala cu naiul, si, dupa cum se stie, sunetul trompetei este de mai bine de o mie de ani, unul de semnalizare. Exact asta dorim a face, sa tragem un semnal de alarma pozitiv, benefic si umanitar, in spiritul valorilor nationale.  

Mirel Manea: Sunt realmente onorat sa iau parte la un eveniment de o asemenea anvergura si cu atata incarcatura istorica si culturala.  Aseman aceasta experienta cu ceva divin, "construind" sunetele cu trei degete, ca intr-o Sfanta Trinitate, completand Sunetul Divin. Ori de cate ori cand avem acest "dialog in lumea sunetelor", cu trompeta si nai, ma ridic trei metri deasupra Cerului.  

Nicolae Voiculet: Vom interpreta impreuna (cu Mirel Manea, n.red.), Ave Maria de Franz Schubert. La concert vor mai fi invitati Quartet Raul Kusak, Luiza Zan, iar surpriza o va da Nicole Cherry, care va interpreta o piesa din repertoriul Mariei Tanase.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liceul Tehnologic "Petru Rares" Botosani "Dăruiește pentru viața"!

astăzi, 14:45
49

Liceul Tehnologic "Petru Rares" Botosani  s-a alăturat Campaniei "Dăruiește pentru viață" și joi, 24 mai 2018, a dăruit hainute si jucarii nou-nascutilor de l...

Mii de pachete de țigări cărate în spate pe malul Prutului! FOTO

astăzi, 14:04
215

În data de 21 mai, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, pe timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigăr...

VIDEO - 11.000 de pachete de țigări descoperite la Coțușca, într-un Volkswagen ascuns în cocenii de porumb!

astăzi, 13:24
540

În data de 23 mai, pentru verificarea unor informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi Prut au organizat și desfășurat o acțiune...