Margareta Nistor: Păstrați cinematograful, pentru că se va numi „Ivanov”

Margareta Nistor: Păstrați cinematograful, pentru că se va numi „Ivanov”

Invitată specială în cadrul evenimentului de învestire a lui Vlad Ivanov cu titlul de cetățean de Onoare al municipiului Botoșani, desfășurat vineri, Irina Margareta Nistor a adus un laudatio notabil colegului și prietenului ei botoșănean.

Actrița și criticul de film a subliniat că și-a dorit să îl cunoască pe Ivanov, după ce i-a remarcat talentul, în condițiile în care obișnuiește să rămână doar în relații profesionale cu actorii pe care îi admiră în ecranizări.

Vlad este unul dintre foarte puținii actori pe care mi-am și dorit să-i cunosc, pentru că în general vreau doar să îi văd pe ecran. Cred că nu m-a mai impresionat atât de tare imnul nostru de la Revoluție, ca astăzi, aici, pentru Vlad, care merită întru totul. Mi se pare foarte frumos că Vlad e născut la câteva zile după aselenizare. Și chiar mă întrebam dacă nu cumva mama lui se uita atunci la televizor să vadă dacă nu cumva îl găsește acolo, printre stele, pentru că locul lui era printre stelele de cinema. Cred că de aia a și calculat așa. El e născut pe un 4, care în cifre romane se scrie IV, adică Ivanov Vlad. Iar 4 înseamnă o hărnicie extraordinară. Mă bucur că încă aveți cinematograf și vă rog să nu îl pierdeți, pentru că se va numi Ivanov”, într-o bună zi. Cred că din locul ăsta a prins toată frumusețea lui interioară și exterioară. E foarte greu, când ajungi atât de sus, să mai zâmbești celorlalți și să răspunzi la zâmbete și să fii dispus să împărtășești cu absolut toți cei care te admiră ca actor și nu să ai o răceală. Vreau să îi mulțumesc mamei lui pentru că ne-a oferit un gentleman de Botoșani”, a spus Irina Margareta Nistor despre tocmai numitul Cetățean de Onoare al municipiului.

Margareta Nistor a subtitrat, până acum, peste 5000 de pelicule franceze și englezești, asumându-și, de-a lungul vremii, ipostaze de traducător, ghid de film, actor, critic, redactor, realizator TVR, moderator radio, ONG-ist. Mai este cunoscută și pentru dublarea în secret a peste 3000 de filme înregistrate pe casete video și aduse din Vest. Este decorată cu Medalia Carol I.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

O monodramă și o actriță scriu istorie pentru Botoșani, de pe scena Teatrului Național din Mongolia

Vineri, 13 Septembrie 2019
971

În premieră pentru istoria teatrului botoșănean, o piesă din palmaresul acestuia este așteptată în Mongolia, pe scena Centrului de Monodrame din Ulan Bator, capitala statului asiatic...

Panică la Spitalul Județean din Botoșani: un pacient a venit la Cardiologie cu pistol și briceag (VIDEO)

Miercuri, 11 Septembrie 2019
1891

Miercuri dimineață Poliția a fost anunțată prin apel la 112, cu privire la faptul că asupra unui bărbat de 70 ani, internat pe secția de Cardiologie a Spitalului Județean &bdqu...

Consiliul Județean a pasat vina privind eșecul celei de a doua licitații pentru drumul strategic. Constructorii îl contrazic!

Miercuri, 11 Septembrie 2019
1218

Președintele temporar al Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a declinat orice responsabilitate a instituției în ceea ce privește cel de al doilea eșec al procedurii de licitație a...