FOTO, VIDEO În vinerea dinaintea Floriilor, vizită la Centrul de Îngrijire și Asistență Leorda

FOTO, VIDEO În vinerea dinaintea Floriilor, vizită la Centrul de Îngrijire și Asistență Leorda
Vineri, 11 aprilie, 15 membri ai Asociației Umanitare "Inimi la Unison" Botoșani, elevi ai Liceului Tehnologic Special "Sf. Stelian" Botoșani, însoţiţi de prof. Alina Răileanu, în parteneriat cu  Centrul Europe Direct – Asociația pentru Protecția Consumatorilor Botoșani, au organizat o activitate caritabilă la Centrul de Îngrijire și Asistență Leorda.

Ei au adus și au împărțit persoanelor asistate peste 70 de pachete cu  alimente neperisabile și la fel de multe pachete cu îmbrăcăminte, publicații, s-au întreținut cu cei aflați în îngrijire, i-au mângâiat, le-au cântat.

În final au primit mulțumiri din partea lui Costache Nechita, șeful Centrului.

Tinerii s-au recules apoi și au cântat cântece pascale în Biserica cu hramul "Sf. Spiridon" din incinta Centrului de Îngrijire de la Leorda.
 
La finalul activității doamna prof. Alina Răileanu a declarat: "Aici se fac eforturi deosebite pentru îngrijirea persoanelor asistate. Dar, dincolo de ajutoarele distribuite, golul din sufletul lor nu-l poate umple nimeni. Beneficiarii Centrului doresc foarte mult să aibă contact și cu cineva din afară.  Mulți dintre ei au copii plecați în străinătate, care ajung greu sau deloc pe la ei. Una dintre femei a fost adusă la Centru  de rude care au spus că "mânca din  mămăliga celor din familie". E greu de crezut că mai există o astfel de mentalitate. Pe de altă parte, am observat că nu sunt egoiști deloc. Ne-au spus "este un centru noi și la Bucecea, mergeți și pe la ei". Cei mai mulți au icoane în încăperi, se roagă, credința îi ajută sufletește, iar unii ajung cu demnitate la vârste de peste 80 de ani".
 
"Mulțumim părintelui Partenie Apostoaie, parohul Bisericii "Vovidenia" Botoșani, președintele Fundației "Inimi la Unison", pentru ajutorul acordat de fiecare dată - și în anul acesta. Am fost deosebit de impresionată de una dintre bunicile de aici care a spus că acel care deschide ușa cuiva necăjit în vinerea dinaintea Floriilor este un om bun. E cea mai frumoasă mulțumire din multele care ni s-au adus", a completat prof. Alina Răileanu.

Unul dintre tinerii participanți la activitate a mărturisit: "M-a impresionat în mod deosebit până la lacrimi, am văzut cât sunt de însingurați unii dintre ei. M-au impresionat istorisirile lor. Unii dintre ei au nevoie de o familie pe care nu o mai au".
 


 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

astăzi, 21:16
222

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 18:15
264

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 17:57
113

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...