DOLIU în Biserica Lipovenească: Fostul preot al comunităţii ruşilor lipoveni din Botoşani a plecat dintre noi!

Durere în comunitatea ruşilor lipoveni din Botoşani- preotul Alexei a decedat în noaptea de joi spre vineri, la scurt timp după ce s-a sărbătorit hramul Bisericii şi s-a sfinţit şi noul preot al comunităţii.

DOLIU în Biserica Lipovenească: Fostul preot al comunităţii ruşilor lipoveni din Botoşani a plecat dintre noi!

Comunitatea ruşilor lipoveni din Botoşani este în stare de şoc după ce preotul Alexei Simionov a murit în noaptea de joi spre vineri. Bolnav de mai mult timp, părintele asistase ieri la sărbătoarea comunităţii, prilejuită de Hramul Bisericii Lipoveneşti "Naşterea Maicii Domnului" şi de sfinţirea noului preot, Vladimir Condratov, cel care până acum a ocupat funcţia de protodiacon.

Andrei Paramanov, din comunitate, spune că la sărbătoarea de ieri au fost prezente înalte feţe bisericeşti, iar părintele Alexei participase la slujbă.

"El din februarie ne-a spus să căutăm un alt preot că el nu se simte bine, fiind bolnav. Se pensionase de câteva luni. E dureros pentru întreaga comunitate, mai ales că preotul Alexei a slujit din anii '90", spune Andrei Paramanov.

Succesiunea evenimentelor este însă ciudată, de parcă preotul Alexei a ţinut ca înainte să urce la ceruri să se asigure că ruşii lipoveni au preot.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Mobilizare pentru gestionarea efectelor codului portocaliu de ger!

astăzi, 13:03
436

Avertizarea meteorologică de tip cod portocaliu de frig, lansată de Administraţia Naţională de Meteorologie, a determinat astăzi convocarea, de către prefectul Dan Şlincu, a Comitetului Judeţ...

Utilaj de deszăpezire izbit în plin de mașina condusă de un șofer beat!

astăzi, 12:17
1073

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 03.50,  în timp ce conducea autoturismul pe str. Ion Nistor, din municipiul Rădăuți, pe fondul neadaptării vitezei la condiți...

Camion cu mobilă răsturnat pe drumul Botoșani-Săveni! - FOTO

astăzi, 08:46
1516

Accident produs pe drumul Botoșani-Săveni, soldat cu pagube materiale! S-a petrecut duminică dimineață, între localitățile Săveni și Ungureni, unde un camion care transporta mobilă s-a...