DOLIU în Biserica Lipovenească: Fostul preot al comunităţii ruşilor lipoveni din Botoşani a plecat dintre noi!

Durere în comunitatea ruşilor lipoveni din Botoşani- preotul Alexei a decedat în noaptea de joi spre vineri, la scurt timp după ce s-a sărbătorit hramul Bisericii şi s-a sfinţit şi noul preot al comunităţii.

DOLIU în Biserica Lipovenească: Fostul preot al comunităţii ruşilor lipoveni din Botoşani a plecat dintre noi!

Comunitatea ruşilor lipoveni din Botoşani este în stare de şoc după ce preotul Alexei Simionov a murit în noaptea de joi spre vineri. Bolnav de mai mult timp, părintele asistase ieri la sărbătoarea comunităţii, prilejuită de Hramul Bisericii Lipoveneşti "Naşterea Maicii Domnului" şi de sfinţirea noului preot, Vladimir Condratov, cel care până acum a ocupat funcţia de protodiacon.

Andrei Paramanov, din comunitate, spune că la sărbătoarea de ieri au fost prezente înalte feţe bisericeşti, iar părintele Alexei participase la slujbă.

"El din februarie ne-a spus să căutăm un alt preot că el nu se simte bine, fiind bolnav. Se pensionase de câteva luni. E dureros pentru întreaga comunitate, mai ales că preotul Alexei a slujit din anii '90", spune Andrei Paramanov.

Succesiunea evenimentelor este însă ciudată, de parcă preotul Alexei a ţinut ca înainte să urce la ceruri să se asigure că ruşii lipoveni au preot.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COD GALBEN pentru Botoșani: Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină!

Joi, 21 Iunie 2018
2718

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă pe 22 iunie, între orele 6.00 și 23.00. Pe arii extinse va fi instabilitate atm...

Care este cel mai mare sat din România? E mai mare chiar decât Bucureștiul!

Joi, 21 Iunie 2018
1267

Ei bine, este vorba despre Jina, comuna formată dintr-un singur sat din Mărginimea Sibiului, care se întinde pe 315 km pătrați.Suprafața Bucureștiului este de 228 de km pătrați. A Ji...

VIDEO - In Piata Victoriei, protestatarii cer demisia lui Dragnea dupa condamnare!

Joi, 21 Iunie 2018
356

In Piata Victoriei s-au strans deja, joi seara, aproape 1.000 de persoane care ii cer lui Liviu Dragnea sa demisioneze din functiile publice dupa ce a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si ju...