DOLIU în Biserica Lipovenească: Fostul preot al comunităţii ruşilor lipoveni din Botoşani a plecat dintre noi!

Durere în comunitatea ruşilor lipoveni din Botoşani- preotul Alexei a decedat în noaptea de joi spre vineri, la scurt timp după ce s-a sărbătorit hramul Bisericii şi s-a sfinţit şi noul preot al comunităţii.

DOLIU în Biserica Lipovenească: Fostul preot al comunităţii ruşilor lipoveni din Botoşani a plecat dintre noi!

Comunitatea ruşilor lipoveni din Botoşani este în stare de şoc după ce preotul Alexei Simionov a murit în noaptea de joi spre vineri. Bolnav de mai mult timp, părintele asistase ieri la sărbătoarea comunităţii, prilejuită de Hramul Bisericii Lipoveneşti "Naşterea Maicii Domnului" şi de sfinţirea noului preot, Vladimir Condratov, cel care până acum a ocupat funcţia de protodiacon.

Andrei Paramanov, din comunitate, spune că la sărbătoarea de ieri au fost prezente înalte feţe bisericeşti, iar părintele Alexei participase la slujbă.

"El din februarie ne-a spus să căutăm un alt preot că el nu se simte bine, fiind bolnav. Se pensionase de câteva luni. E dureros pentru întreaga comunitate, mai ales că preotul Alexei a slujit din anii '90", spune Andrei Paramanov.

Succesiunea evenimentelor este însă ciudată, de parcă preotul Alexei a ţinut ca înainte să urce la ceruri să se asigure că ruşii lipoveni au preot.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (VII)

astăzi, 20:10
111

La 24 septembrie 1948, se naşte la Botoşani distinsul istoric şi publicist IONEL BEJENARU. Ataşat spaţiului botoşănean, l-a gratulat cu  peste 15 lucrări de o ţinută ştiinţifică...

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

astăzi, 15:26
280

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
913

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...