DOLIU în Biserica Lipovenească: Fostul preot al comunităţii ruşilor lipoveni din Botoşani a plecat dintre noi!

Durere în comunitatea ruşilor lipoveni din Botoşani- preotul Alexei a decedat în noaptea de joi spre vineri, la scurt timp după ce s-a sărbătorit hramul Bisericii şi s-a sfinţit şi noul preot al comunităţii.

DOLIU în Biserica Lipovenească: Fostul preot al comunităţii ruşilor lipoveni din Botoşani a plecat dintre noi!

Comunitatea ruşilor lipoveni din Botoşani este în stare de şoc după ce preotul Alexei Simionov a murit în noaptea de joi spre vineri. Bolnav de mai mult timp, părintele asistase ieri la sărbătoarea comunităţii, prilejuită de Hramul Bisericii Lipoveneşti "Naşterea Maicii Domnului" şi de sfinţirea noului preot, Vladimir Condratov, cel care până acum a ocupat funcţia de protodiacon.

Andrei Paramanov, din comunitate, spune că la sărbătoarea de ieri au fost prezente înalte feţe bisericeşti, iar părintele Alexei participase la slujbă.

"El din februarie ne-a spus să căutăm un alt preot că el nu se simte bine, fiind bolnav. Se pensionase de câteva luni. E dureros pentru întreaga comunitate, mai ales că preotul Alexei a slujit din anii '90", spune Andrei Paramanov.

Succesiunea evenimentelor este însă ciudată, de parcă preotul Alexei a ţinut ca înainte să urce la ceruri să se asigure că ruşii lipoveni au preot.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi botoşăneni descoperiţi cu păduchi!

astăzi, 07:44
524

Triajul epidemiologic efectuat la începutul acestui an şcolar în unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani a scos la iveală faptul că, în anul 2017, în...

Şef nou la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani

astăzi, 07:25
899

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani are, de săptămâna aceasta, un nou prim.procuror. Numirea unui nou şef la Parchet vine după suspendarea Ralucăi Stăncescu, trimisă de cur&...

Sâmbătă vor fi decernate premiile Societății Culturale "Steaua Nordului", Botoșani 2017

Luni, 16 Octombrie 2017
223

Sâmbătă, 21 octombrie a.c., orele 11,00 - cu susținerea financiară a Consiliului Local al municipiului Botoșani (proiect cu finanțare nerambursabilă) și cea logistică a Consiliului Jude...