Flamanzenii au iesit in strada de Craciun!

Flamanzenii au iesit in strada de Craciun!
Obiceiuri de iarna, datini si respect fata de traditiile poporului roman! Asta au aratat autoritatile din Flamanzi care de cativa ani organizeaza in micul orasel moldav, cu sonoritati istorice care mai degraba dor decat tresalta, un eveniment care demonstreaza ca flamanzenii stiu a-si respecta inaintasii, dar si prezentul curat, neprelucrat de oarece influente aduse sau impuse.

Consiliul Local Flamanzi, Primaria Flamanzi, in colaborare cu Asociatia Cultural-Sportiva "3 generatii" Flamanzi au organizat pe 27 decembrie a patra editie a Festivalului interjudetean de Datini si Obiceiuri de Iarna.



Evenimentul, care s-a desfasurat pe scena din Piata Sfatului, a debutat cu o parada a participantilor, urmata de un cuvant al primarului Constantin Pitorac.

Au strans ropote de aplauze Asociatia Cultural-Sportiva "3 generatii", care a prezentat publicului Formatia de dansuri a ansamblului, dansatori care au adus pe scena folclor autentic din zona Flamanzi.

La fel de apreciate au fost momentele oferite de Ansamblul de Datini si Obiceiuri Populare de Iarna din Copalau, dar si ansamblurile de dansuri si obiceiuri populare de iarna din Raucesti, judetul Neamt, precum si din Ciohorani, judetul Iasi, Onesti, judetul Bacau, Ansamblul "Colinda" al Palatului Culturii din Soroca. De asemenea, au evoluat artistii Ansamblului de Datini si Obiceiuri Populare de Iarna Flamanzi si cei ai Ansamblului de Datini si Obiceiuri din comuna Berchisesti, judetul Suceava.



Fiecare participant a primit din partea primarului orasului Flamanzi, Constantin Pitorac, cate un trofeu, o diploma si un colac traditional cald.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
43

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
24

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
236

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....