Doua trupe de teatru din Botosani la Festivalul Ideo Ideis!

Doua trupe de teatru din Botosani la Festivalul Ideo Ideis!

 Marcel Iures si Marius Manole  

Soprana Angela Gheorghiu este principalul susţinător al ediţiei a patra a Festivalului de Teatru Ideo Ideis, care se va desfăşura în perioada 15 - 22 august, la Alexandria, a declarat Andreea Borţun, unul dintre iniţiatorii proiectului cultural.

"Angelei Gheorghiu i s-a părut frumos ceea ce facem şi ne susţine", a declarat Andreea Borţun, iniţiator şi director Ideo Ideis.

Principal susţinător al Festivalului Ideo Ideis, Angela Gheorghiu-care nu va fi prezentă la Alexandria pe perioada evenimentului - le-a vorbit despre evenimentul cultural apropiaţilor săi, printre care se numără şi actorul englez Jeremy Irons.

Acesta a trimis un mesaj de felicitări şi încurajare echipei care organizează Festivalul de Teatru.

În mesajul său video, Jeremy Irons îi felicită pe iniţiatorii proiectului şi vorbeşte despre tot ceea ce presupune conceptul de teatru - comunicare, generozitate, pasiune, cunoaştere şi integrare socială.

"Nu se poate să nu vii la un eveniment care, chiar şi ca idee, este mai tare decât europarlamentarele. Dacă nu trăieşti pentru sau lângă un eveniment ca acesta, atunci pentru ce trăieşti?", a declarat actorul Marcel Iureş, preşedinte de onoare al Festivalului, care a elogiat demersul cultural al tinerilor organizatori.

"Este foarte important pentru un actor care profesează de ceva timp să fie în preajma unui fenomen tânăr, unde înveţi mai mult decât într-un an de stagiune", a spus, la rândul său, actorul Marius Manole, care s-a declarat, totodată, impresionat de pasiunea şi profesionalismul tinerilor care participă la acest festival.

La ediţia a patra a Festivalului Ideo Ideis vor participa nouă trupe de teatru, printre atracţiile evenimentului numărându-se o reprezentaţie specială a regizorului canadian Michael Devine, care a lucrat cu tineri actori români şi la spectacolul "Măscăriciul", cu Horaţiu Mălăele.

Printre spectacolele care vor putea fi urmărite în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului de Teatru Ideo Ideis se numără:

"Ventrilocul", de Larry Tremblay (trupa Atelierul de teatru, Colegiul National Mihai Eminescu Botoşani), Regia Lenus Teodora Moraru

"Tabloul", de Eugen Ionescu (trupa Arca lui Noe, din Bucureşti),

"O comedie neagră", de Peter Shaffer (trupa Brainstorming, din Bucureşti),

"Capcana", de Robert Thomas (trupa Morphia, din Craiova) şi

"Bine mamă, dar ăştia povestesc în actul doi ce se întâmplă în actul întâi", adaptare după Matei Vişniec (trupa Just weee, Colegiul Tehnic Gh. Asachi Botoşani), Regia Ana Maria Cazacu.


La secţiunea "Evenimente speciale", spectatorii pot urmări spectacole precum:

"Zaruri şi cărţi", de Sam Henry Kass (Teatrul Metropolis din Bucureşti),

"Undo 90. Maşina timpului", adaptare după piesa "Do over", de Frederick Stroppel (Teatrul Luni de la Green Hours, Bucureşti) şi

"Lecţia", de Eugen Ionescu (UNATC "Ion Luca Caragiale", din Bucureşti).

Botosanenii nu sunt la prima participare la Festivalul Ideo Ideis, actorii Colegiului Eminescu castigand numeroase premii in editiile trecute, printre care si trofee.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
62

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
63

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...