Concert caritabil la Biserica Sf. Treime, sustinut de Grupul Psaltic "Macarie Ieromonahul"

Concert caritabil la Biserica Sf. Treime, sustinut de Grupul Psaltic "Macarie Ieromonahul"
Luni, 16 decembrie 2013, la ora 18:00, la Biserica "Sfanta Treime" din Botosani are loc concertul caritabil "Hristos se naste, Slaviti-L!", concert de colinde sustinut de Grupul Psaltic "Macarie Ieromonahul" din Suceava, dirijor Maxemiuc Petru.

Parteneri ai acestui eveniment sunt Parohia "Sfanta Treime" Botosani si Asociatia "Salveaza o inima".

La eveniment sunt aşteptaţi să participe toţi botoşănenii dornici să ajute 24 de copii cu vârste între 6 şi 12 ani, proveniţi de la Centrul social de zi pentru copii în situaţii de risc social. Pentru aceştia se pot dona hăinuţe, rechizite, cărţi, fructe, alimente şi dulciuri.

"Este un bun prilej pentru părinţi să le arate copiilor ce înseamnă altruismul. Orice dar din partea acestora înseamnă un zâmbet în plus pentru cei care aşteaptă Crăciunul constrânşi de lipsuri", a declarat Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei "Salvează o inimă".

Centrul de zi urmăreşte prevenirea excluderii sociale a copiilor şi a familiilor acestora şi sprijinirea celor aflaţi în incapacitate de a oferi condiţii minime de subzistenţă, creştere şi educaţie, printr-un program de servicii educaţionale, psihologice şi sociale oferite zilnic  în cadrul centrului.

Cei 24 de micuţi, beneficiari ai centrului, îşi petrec orele de după şcoală aici, pentru a fi feriţi de "atracţiile" străzii, de subcultura cartierelor şi de lenea intelectuală – care i-ar transforma, mai târziu, într-un adult fără apetit pentru muncă şi abonat pe viaţă la asistenţa socială.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
253

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
152

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
227

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...