CLIPUL ZILEI: "E vreme s-arunci pietre..." - Versuri si interpretare: Ieromonah Savatie Bastovoi

CLIPUL ZILEI: "E vreme s-arunci pietre..." - Versuri si interpretare: Ieromonah Savatie Bastovoi

 Ieromonah Savatie Bastovoi  

Ieromonahul Savatie, pe numele sãu de mirean Stefan Bastovoi, s-a nãscut în 1976, la Chisinãu, în familia unui profesor de filozofie, propagandist al ateismului stiintific. Pânã la cãlugãrie, a fost ancorat în conceptiile tatãlui sãu.

A absolvit Liceul de Artã "Octav Bãncilã" din Iasi. Când era în clasa a XII-a a fost internat la Spitalul Socola, unde a scris ciclul Un diazepam pentru dumnezeu, care l-a consacrat ca poet.
Ulterior, a obtinut premiile revistelor: Convorbiri Literare, Timpul, Dacia Literarã.

Este mentionat în O istorie deschisa a istoriei literaturii din Basarabia de Mihai Cimpoi si în Postmodernismul Romanesc de Mircea Cãrtãrescu, ca si în alte volume de criticã si de istorie literarã. In anii 1996-1998 a fost student la Facultatea de Filozofie a Universitãtii De Vest din Timisoara, pe care a abandonat-o.
Din 1996 este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

In 1999 a fost tuns în monahism, primind numele Savatie. La 28 octombrie 2000, a fost hirotonit ierodiacon, iar pe 4 august 2002, ieromonah. Vietuieste la Mãnãstirea Nasterea Domnului din eparhia Edinet si Briceni, în Republica Moldova. Detine in prezent functia de consilier cultural al arhiepiscopiei Tomisului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club și Clubul Sportiv Botoșani, 20 de medalii la “Transilvania Taekwondo Open”! 5 medalii de aur, 7 medalii de argint și 8 medalii de bronz!

astăzi, 18:06
2

Săptămâna trecută, a avut loc la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca turneul “Transilvania Taekwondo Open” la Taekwondo WT – Sport Olimpic, la proba ...

3.907 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani

astăzi, 17:28
20

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că în perioada ianuarie-septembrie 2019, nu mai puțin de 3.907 persoane au fost încadrate în muncă. Dintre acestea, 1.355 femei.Din totalul ...

Deputatul Cristian Achiței: Este de-a dreptul comic să le promiteți românilor celebra sută de lei a lui Ceaușescu!

astăzi, 17:03
101

Vizita premierului Vorica Dăncilă la Botoșani nu a rămas netaxată de liderii partidelor politice de dreapta de la Botoșani. Într-o postare publică pe pagina sa de socializare, deputatul C...