Alexandru Tomescu va susţine un recital, joi, la Mihăileni, pentru înfiinţarea Centrului Cultural Internațional de Muzică și Arte Frumoase "George Enescu"!

Alexandru Tomescu va susţine un recital, joi, la Mihăileni, pentru înfiinţarea Centrului Cultural Internațional de Muzică și Arte Frumoase "George Enescu"!
Turneul Internațional Stradivarius – EXPERIENCE 2.0 – 2016, aflat la a noua ediţie, aduce o componentă inovativă muzicii clasice. Sunetele perfecțiunii viorii Stradivarius Elder-Voicu se vor auzi in zidurile bătrânelor catedrale într-un recital de vioară solo interpretat de Violonistului Alexandru Tomescu,  abordând un repertoriu dificil și foarte îndrăzneț, cu lucrări marcante de secol XX, creații ale compozitorilor Bela Bartok, Serghei Prokofiev și Vasile Filip, susținut de o serie de proiecții video a picturilor în nisip (sand-art) create de artista Ana Munteanu.  

Pe data de 2 iunie, Turneul Internațional Stradivarius - EXPERIENCE  2.0 ajunge în judeţul Botoşani, la Mihăileni, unde Alexandru Tomescu va sustine, la ora 12.00, un recital la Casa "George Enescu".


În această seară, 1 iunie, la Suceava, Alexandru Tomescu va susţine un concert alături de pictoriţa Ana Munteanu, din Republica Moldova, cea care va prezenta publicului pictura în nisip (sand-art), începând cu ora 20.00, la Catedrala Romano-Catolică "Sf. Ioan Nepomuk"

În acest an, Turneul Internațional Stradivarius - EXPERIENCE  2.0 - este dedicat construirii Centrului Cultural Internațional de Muzică și Arte Frumoase - "George Enescu" - Mihăileni, locul copilăriei marelui compozitor. Acest Centru Cultural va permite accesul tinerilor din comunitatea locală la educație culturală, arte frumoase și bun gust și are scopul de a sprijini din timp, în mod eficient, viitoarele talente ale României.

"Ne propunem colectarea de fonduri în cadrul Turneului pentru a ajuta la constructia unui centru cultural care să poată fi folosit în crearea de evenimente culturale și educaționale internaționale", spune Alexandru Tomescu.

Proiectul este posibil cu sprijinul PARTENERULUI PRINCIPAL BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE; SPONSORILOR  ENEL, PHILIP MORRIS TRADING, SILVA, ȚUCA ZBÂRCEA ȘI ASOCIAȚII, APA NOVA VEOLIA, ROTARY Romania si Republica Moldova, în parteneriat cu MERCEDES-BENZ – mașina oficială a Turneului, SECURITAS – Partener exclusiv de securitate, ANGELLI, F64, CO-PRODUCĂTORI TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ, RADIO ROMÂNIA, INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN – parteneri media Trustul ADEVĂRUL, DILEMA VECHE, FORBES, OBSERVATORUL CULTURAL, PHOENIX MEDIA, Rfi, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ, ORDINULUI ARHITECȚILOR ȘI FUNDAȚIA PRO PATRIMONIO – parteneri și studenții voluntari, din cadrul Institutului de Arhitectură.

Organizatori: Fundația "REMEMBER ENESCU" și Asociația Culturală BrandYOU-UP

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
262

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
438

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...