Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani invită publicul la spectacol în weekend

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani invită publicul la spectacol în weekend

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani invită publicul  la vizionarea a două spectacole.

Așadar, sâmbătă, 3 octombrie  2020, începând cu ora ora 18.00,  la Casa Tineretului, va avea loc spectacolul „Cerere în căsătorie” , după A. P. Cehov, în regia artistică și ilustrația muzicală aparținând lui Mihai Donțu. Scenografia este asigurată de Mihai Pastramagie iar din distribuție fac parte actorii: Cezar Amitroaei, Silvia Răileanu și Dragoş Radu.

P. Cehov surprinde inițiativa lăudabilă a lui Ivan Vasilievici  Lomov, care dorește să se însoare cu fiica vecinului sau. Însa, departe de romantismul și armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potențiali miri se ceartă aprig din motive derizorii. Ciocnirea personalităților lor puternice, crizele de ipohondrie ale pețitorului, încurcătura în care se găsește tatăl miresei și încercările sale disperate de a aplana rabufnirile celor doi tineri dau naștere unui comic de situație savuros.

În  ziua de duminică, 4 octombrie 2020,  la Casa Tineretului, începând cu ora 18.00, actorii Teatrului “Mihai Eminescu” vor pune în scena spectacolul “Bani din cer”. Regia artistică și coloana sonoră sunt asigurate de Alexandru Vasilache iar scenografia îi a aparține lui Mihai Pastramagiu. Din distribuție fac parte actorii: Daniela Bucătaru - Jean Perkins, Sorin Ciofu - Henry Perkins, Ioan Crețescu  - Bill, Gheorghe Frunză – Davenport,  Petronela Chiribuţă - Betty Johnson, Răzvan  Amitroaei Vic Johnson, Vali Popa - Slater și Petruț Butuman - un trecător.

"Orice situație de acest fel te învață ceva, te reface!"

Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache
- După "O noapte nebună", iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod...
- Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi "Bani din cer" nu face excepţie de la "regulă". Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!
- Ray Cooney dramaturgul are, deja, un "stil al casei" în ce priveşte construcţia textului...
- Dacă vom aşeza alături şi "O noapte nebună", vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător... sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul...
- ... iar în acest rând se încurcă... banii!
- Personajului principal "îi cade din cer" un mare noroc - o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt... ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?
Orice situaţie de acest fel - când capeţi - surprinzător - o sumă mare de bani - te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!

Biletele se găsesc la Casa Tineretului, din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, telefon 0231. 510. 970 , program de luni până vineri 10.00 – 18.00, sâmbătă, duminică 10.00 -13.00 și 16:00- 18.00.

Prețul unui  bilet  este de 30 lei, iar elevii, studenții și pensionari beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de 15 lei.


Biletele pot fi cumpărate și online , https://eventbook.ro/hall/teatrul-mihai-eminescu-botosani



 

 

 

Spune-ne opinia ta