Zeci de oameni de afaceri prezenţi la întâlnirea organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani-FOTO

Zeci de oameni de afaceri au onorat invitaţia lansată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani şi s-au întâlnit la Hotelul Rapsodia cu noua conducere a organizaţiei ce reuneşte mediul de afaceri la nivel local. 

Zeci de oameni de afaceri prezenţi la întâlnirea organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani-FOTO

Peste 60 de reprezentanţi ai principalelor firme din judeţ au participat la discuţii. Valeriu Iftime, preşedintele CCIA, a prezentat situaţia actuală a organizaţiei menţionând că este nevoie de implicarea mediului de afaceri pentru a crea o structură ce va aduce ulterior beneficii agenţilor economici. 

În prezent CCIA are 38 de membri cotizanţi şi trei salariaţi. Discuţiile s-au mai purtat pe alte trei linii, prezentarea zonei libere din oraşul Bălţi, Republica Moldova, instruirea formală cu privire la o directivă a UE privind datele cu caracter personal şi prezentarea unui proiect cu fonduri europene, derulat de organizaţiei, ce stimulează şi finanţează deschiderea de noi afaceri. 

Preşedintele CCIA a ţinut să pună accent pe firmele mici, care ar putea fi principalii beneficiari ai serviciilor ce ar putea fi oferite de organizaţie, în condiţiile în care poate nu dispun de toţi specialiştii necesari 

"Mulţumesc foarte mult că aţi răspuns invitaţiei noastre. Este foarte important să ne vedem faţă în faţă pentru a vedea dacă există o chimie, pentru a vedea cine suntem, ce vrem şi unde vrea să ajungă CCIA în judeţul Botoşani. Eu am un tip de energie precum cea a unui nou venit. Cred că un om nu poate face singur orice, dar dacă ştie să gestioneze relaţii, să facă echipă, poate să facă mai mult. Este important ca CCIA să aibă trei elemente esenţiale pentru a face ceva: în primul rând nevoile oamenilor de afaceri, instrumente constând în oameni şi structură şi al treilea este bugetul pentru a susţine această structură. Eu două luni de  zile am încercat să mă informez ce fac alte organizaţii din ţară. Trăiesc destul de greu, însă au suficiente acţiuni care creează un interes al oamenilor de afaceri. Eu cred că CCIA este foarte importantă şi esenţială pentru companiile mici, pentru că o companie mare are toată structura juridică, economică, pe când una mică este greu. În Botoşani sunt peste 1000 de mici companii şi, dacă ar putea avea un sprijin, un corp juridic al nostru, un economist plătind o câtime foarte mică... Împreună putem crea nişte mecanisme legale de a ne putea apăra şi reprezenta", a declarat Valeriu Iftime.  

Oamenii de afaceri au fost interesaţi din ce moment CCIA poate oferi în mod practic consultanţă, iar răspunsul venit a făcut referire la data de 15 martie.

O altă problemă expusă de invitaţi a fost cea a exporturilor şi concurenţei neloiale din domeniul textil. O antreprenoare, cu o mică firmă în domeniul confecţiilor, s-a plâns de micii croitori de acasă care nu plătesc taxe şi impozite.

Spaţiile avute la dispoziţie de CCIA au fost propuse pentru birouri comune ale firmelor nou înfiinţate.

Un alt om de afaceri, membru LAPAR, s-a oferit să ofere gratuit serviciile de consultanţă pentru cei interesaţi din domeniul agricol. 

La finalul întâlnirii, Valeriu Iftime s-a declarat mulţumit de prezenţa oamenilor de afaceri şi a spus că va cere, printr-o serie de întrebări mai concrete, să cunoască nevoile mediului de afaceri şi scopul este atragerea cât mai multor noi membri.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luni, 18 iunie: Se încălzește ușor, dar nu scăpăm de furtuni!

Duminică, 17 Iunie 2018
332

Luni vremea va fi calda in toata tara, dar in general instabila in regiunile intracarpatice, unde pe spatii relativ extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Mai ales la mun...

Profesia de moasa ar putea fi recunoscuta prin lege

Duminică, 17 Iunie 2018
236

Mai multi parlamentari social-democrati si independenti au depus la Senat o initiativa legislativa care prevede infiintarea Colegiului National al Moaselor din Romania (CNMR) si recunoastea prin lege ...

Atât de aproape de rădăcinile lui Eminescu… Dumnezeu să binecuvânteze Vorona - FOTO

Duminică, 17 Iunie 2018
470

Vineri, 15 iunie, s-au implinit 129 de ani de când marele nostru Eminescu a intrat… în nemurire. Comuna Vorona, locul copilăriei mamei poetului, Raluca Iurașcu, nu putea lipsi din...