Încasări mai bune pentru fiscul botoşănean

Finanţiştii botoşăneni au reuşit încasări mai bune în anul 2017 şi au depăşit programul impus de structurile centrale. 

Încasări mai bune pentru fiscul botoşănean

Astfel, în cursul anului trecut au fost făcute încasări la nivelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani de 731,17 milioane lei, în condiţiile în care programul impus a fost de 664,99 milioane de lei.

În aceste condiţii, finanţiştii au depăşit programul cu 9,95%, respectiv încasând în plus cu 66,18 milioane de lei. Cea mai bună lună pentru Fiscul botoşănean a fost octombrie, când s-a reuşit încasarea a 70,61 milioane de lei. Faţă de anul precedent, încasările totale au crescut cu 43,96 milioane de lei. 

Reprezentanţii Fiscului susţin că în ultimul an a crescut nivelul veniturilor declarate din partea agenţilor economici şi implicit au avut de plată impozite şi taxe mai mari.

Asta nu înseamnă neapărat că a crescut economia, ci este pusă mai cu seama pe scoaterea la suprafaţă a economiei negre. În jur de 80% din încasările efectuate sunt ca urmare a conformării voluntare a agenţilor economici, iar diferenţa vine ca urmare a măsurilor de executare silită, în principal somaţii de plată şi popriri pe conturile bancare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
296

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
511

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...