Comerţul din Botoşani a fost devansat, ca cifră de afaceri, de un alt domeniu de activitate

O analiză a situaţiei antreprenoriatului în fiecare judeţ al ţării întocmită de Smarters, o agenţie de rowth hacking & online marketing din România, arată o schimbare a clasamentului la nivelul judeţului Botoşani în ceea ce priveşte topul afacerilor pe domenii. 

Comerţul din Botoşani a fost devansat, ca cifră de afaceri, de un alt domeniu de activitate

Astfel, pe primul loc se situează fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, domeniu ce a avut o cifră de afaceri de 553,4 milioane de lei. Pe poziţia doua se află domeniul construcţiilor clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, cu afaceri de 331 milioane de lei. Domeniul a devansat comerţul, ce a acumulat afaceri de 329,4 milioane de lei.

Firmele care s-au evidenţiat în domeniul textil la nivelul judeţului sunt Rolana Tex, cu afaceri de 257,6 milioane lei, pe locul doi este situată firma Formens, cu 245,2 milioane de lei, iar pe poziţia a treia Carreman Romania, cu 132,8 milioane de lei. Domeniul textil a dat şi firma cu cea mai mare cifră de afaceri din tot judeţul, respectiv Rolana Tex precum şi cel mai mare angajator privat, Formens, cu 1015 salariaţi. 

În topul constructorilor Tehnic Asist se situează pe prima poziţie cu afaceri de 96 de milioane de lei. Pe locul doi se situează Cornells Floor cu 34,5 milioane de lei, iar podiumul este completat de ABC-CON- Internaţional cu 11,5 milioane de lei. 

În domeniul comerţ, cele mai mari afaceri le-a avut Grupul de distribuţie ETA cu 176 milioane de lei, pe locul doi se situează Ovisim, cu 78,1 milioane de lei şi pe locul trei Pita Impex, cu 24,7 milioane de lei. 

Judeţul Botoşani este evidenţiat cu 5463 de firme active, cel mai mic număr de la nivelul regiunii Moldova. 

„Ideea acestei hărți a pornit în primul rând de la o problemă internă. De multe ori voiam să căutăm date despre anumite industrii sau județe, dar acestea erau foarte împrăștiate pe internet și greu de găsit. Și ne-am gândit că, dacă noi avem această problemă, cu siguranță și alți români o au de asemenea. Așa a luat naștere harta” spune Toma Grozăvescu, fondatorul SMARTERS și inițiatorul proiectului.

Cum era de așteptat, Bucureștiul conduce detașat clasamentul, fiind 140.300 de firme înregistrate aici. Pe locul doi vine Clujul cu aproximativ 41.000 de firme. Este interesantă diferența destul de mare între Cluj și celelalte șapte județe care depășesc pragul de 20.000 de firme: Timiș (31.000), Ilfov (27.000), Constanța (27.000) respectiv Iași, Brașov, Prahova și Bihor care se învârt în jurul a 21-22.000 de firme înregistrate și active.

De cealaltă parte a clasamentului se află județele Mehedinți, Botoşani, Covasna, Ialomița, Călărași și Giurgiu, niciunul nereușind să depășească pragul de 6.000 de firme.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
429

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
117

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
161

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...