Zeci de botoşăneni salvează vieţi din pasiune. Sunt contabili, ingineri sau elevi care merg pe SMURD ca voluntari

Zeci de botoşăneni salvează vieţi din pasiune. Sunt contabili, ingineri sau elevi care merg pe SMURD ca voluntari

Zeci de botoşăneni s-au înscris ca voluntari în cadrul ISU. Au vârste diferite şi lucrează în domenii diverse. Unii sunt şoferi, alţii ingineri sau chiar contabili şi elevi. Aceştia lucrează benevol ajutând echipajele SMURD la intervenţii.

În judeţul Botoşani 47 de voluntari se pregătesc să se alături Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Aceştia vor fi instruiţi şi vor lucra pe echipajele SMURD dând o mână de ajutor medicilor şi asistenţilor. Toţi cei 47 lucrează benevol fără să câştige niciun ban.

Ingineri, elevi, contabili salvatori din pasiune  

La Botoşani există o tradiţie a voluntariatului în situaţii de urgenţă. Peste o sută de botoşăneni au participat deja prin programul „Salvator din pasiune” derulat de ISU, la sute de intervenţii şi misiuni de salvare, în special pe echipajele SMURD.  Sunt oameni cu meserii diverse care în timpul liber se dedică, voluntar, ajutorării semenilor. În momentul de faţă 47 de voluntari se pregătesc să se alături echipajelor SMURD. Au meserii diverse, unii sunt ingineri, contabili, sportivi, instructori fitness, elevi sau manageri. Au vârste cuprinse între 16 şi 54 de ani, scrie Adevărul.

În perioada 22 febbruarie-1 martie aceştia vor parcurge cursurile de prim ajutor de bază, urmând apoi alte specializări dar şi practica pe ambulanţele SMURD. Până atunci, aceşti vor participa, în această perioadă şi la curs introductiv.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sentință definitivă în cazul primarului orașului Botoșani și a altor persoane din conducerea municipalității. Achitări în linie în dosarul „Uvertura Mall”

astăzi, 18:36
106

Primarul municipiului Botoșani și alte persoane aflate în conducerea municipalității au fost achitați în dosarul Uvertura Mall, deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) &i...

DSP despre coronavirus: la Botoșani nu a fost încă necesară dispunerea măsurii de carantină

astăzi, 15:53
347

Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani a anunțat astăzi că toate persoanele care revin în România din China, sau anumite regiuni ale Italiei, sunt chestionate la intrarea pe t...

29 februarie 2020: „Ziua porților deschise” în toate unitățile de învățământ de la Botoșani

astăzi, 15:32
144

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat astăzi că în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, care școlarizează clase de învă...