Zeci de botoşăneni salvează vieţi din pasiune. Sunt contabili, ingineri sau elevi care merg pe SMURD ca voluntari

Zeci de botoşăneni salvează vieţi din pasiune. Sunt contabili, ingineri sau elevi care merg pe SMURD ca voluntari

Zeci de botoşăneni s-au înscris ca voluntari în cadrul ISU. Au vârste diferite şi lucrează în domenii diverse. Unii sunt şoferi, alţii ingineri sau chiar contabili şi elevi. Aceştia lucrează benevol ajutând echipajele SMURD la intervenţii.

În judeţul Botoşani 47 de voluntari se pregătesc să se alături Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Aceştia vor fi instruiţi şi vor lucra pe echipajele SMURD dând o mână de ajutor medicilor şi asistenţilor. Toţi cei 47 lucrează benevol fără să câştige niciun ban.

Ingineri, elevi, contabili salvatori din pasiune  

La Botoşani există o tradiţie a voluntariatului în situaţii de urgenţă. Peste o sută de botoşăneni au participat deja prin programul „Salvator din pasiune” derulat de ISU, la sute de intervenţii şi misiuni de salvare, în special pe echipajele SMURD.  Sunt oameni cu meserii diverse care în timpul liber se dedică, voluntar, ajutorării semenilor. În momentul de faţă 47 de voluntari se pregătesc să se alături echipajelor SMURD. Au meserii diverse, unii sunt ingineri, contabili, sportivi, instructori fitness, elevi sau manageri. Au vârste cuprinse între 16 şi 54 de ani, scrie Adevărul.

În perioada 22 febbruarie-1 martie aceştia vor parcurge cursurile de prim ajutor de bază, urmând apoi alte specializări dar şi practica pe ambulanţele SMURD. Până atunci, aceşti vor participa, în această perioadă şi la curs introductiv.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
496

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...