Povestea nedreaptă a copiilor silitori crescuți de străbunicii bolnavi. „Vrem să ajungem mari și să-i putem răsplăti pentru sacrificiul lor”

Povestea nedreaptă a copiilor silitori crescuți de străbunicii bolnavi. „Vrem să ajungem mari și să-i putem răsplăti pentru sacrificiul lor”

Povestea unui străbunic bolnav de cancer de colon, operat de şapte ori, și a unei străbunici bolnave de insuficienţă cardiacă şi bronșită asmatică, care își cresc doi strănepoți abandonați de mamă, a impresionat membrii Grupului Civic din Botoșani, care lansează încă un apel la bunătatea și generozitatea semenilor.

Familia Calancea locuieşte în orașul Dorohoi, într-o căsuță cu o cameră și o bucătărioară. Copiii sunt nevoiți să doarmă în pat cu străbunicii. În ciuda faptului că trăiesc doar din pensia modestă a străbunicilor, deoarece mama refuză să le dea alocația, copilașii sunt hotărâţi să depăşească toate aceste probleme şi să înveţe, convinşi fiind că doar aşa vor reuşi să depăşească toate problemele. Ei merg la școală câte doi kilometri în fiecare zi și au rezultate foarte bune la învăţătură. Copiii sunt premianți şi se roagă ca bunul Dumnezeu să le ţină străbunicii sănătoşi pentru a avea un sprijin în viaţă şi să trăiască ani mulţi.

Vrem să ajungem mari şi să-i putem răsplăti pe străbunici pentru că au grijă de noi, pentru efortul şi sacrificiul lor”, spun micuţii.

Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți în speranța că va dori cineva să le dea o mână de ajutor cu: un aragaz, frigider, hăinuțe, papucei (nr. 31 și 38), lemne de foc. Cea mai mare dorință a celor doi copilaşi este de a avea câte o bicicletă și o mașinuță cu telecomandă”, a precizat Daniel Câșlariu, liderul asociației Grup Civic.

Potrivit acestuia, mama celor doi elevi crescuți de străbunici mai are trei copii, dintre care unul are doar o lună de viață, pe care îl îngrijește singură, iar ceilalți doi au fost plasați în grija statului.

Cei care doresc să ajute, pot contacta străbunicii, la: 0741663693.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
339

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
485

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...