Voluntariatul prinde teren în Botoșani. Oameni, instituții de stat și ONG-uri, mobilizare exemplară de Ziua Copilului

Voluntariatul prinde teren în Botoșani. Oameni, instituții de stat și ONG-uri, mobilizare exemplară de Ziua Copilului

Pe 1 iunie a.c., de Ziua Internațională a Copiilor, Asociația „Arlechin” a desfășurat mai multe activități în cadrul programului de acțiuni civice și umanitare „Din dragoste pentru comunitate”, realizat anual în județul Botoșani cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Fundația Județeană pentru Tineret, Centrul Județean de Voluntariat, Asociația „Inițiative”, Asociația Județeană Babywearing, instituțiile, ONG-urile de tineret și firmele partenere: „Voluntari pentru copii”, „Susține-i pe cei de lângă tine” și„Împreună reușim să aducem zâmbete”.

Prima activitate, „Voluntari pentru copii”, a fost realizată prin mobilizarea exemplară a mamelor copiilor de la Asociația „Arlechin” alături de voluntarii asociațiilor partenere și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Împreună au reușit să aducă zâmbete pe chipurile unui număr de 165 de copii de la centrele de plasament, apartamentele sociale și casele de tip familial: Centrul „Prietenia”, Centrul „Cireșari”, Complexul de case „Sf.Mina” din Botoșani și Centrele „Floare de colț” din Dorohoi, marcând prin solidaritate și voluntariat această zi specială pentru copii.

S-au implicat echipe de organizare formate din voluntarii și reprezentanții instituțiilor, asociațiilor și firmelor partenere, după cum urmează: SC ADMIR SRL, Roșu Ionel, director; Asociația „Inițiative”, Marius Rotariu, coordonator voluntari; Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, Vasile Halasanu, președinte; Asociația „Arlechin”, Flavius Damean, director executiv; Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani: Dan Constantin Slincu, director executiv, Valentin Alexandru Colbu, Doina Nacu Manole, directori executivi adjuncți, Liliana Baltariu și Alina Gașparel, directori Centrul „Prietenia”, Marius Leonard Orășanu, director, Complexul de case de tip familial „Sf.Mina” Botoșani, Emil Sticea, director, Centrul „Floare de colț”, Dorohoi.

Grupul de voluntari de la Centrul Județean de Voluntariat Botoșani: Onciu Oana, președinte, Ana Camelia Andrieș Mihăilă, director executiv filiala Dorohoi, Răzvan Politic, director departament comunicare, Mihaela Stoiciuc Vasilică, vicepreședinte,  Strungariu Marian Bogdan, coordonator echipă voluntari.

Grupul de mame voluntare de la Asociația „Arlechin”: Chelaru Geanina, Magdalena Lumaicu, Cătălina Pahomi, Badiu Alina, Stefanachi Daniela, Laura Romaniuc, Acsinte Mirela, Simona Cîrligeanu.

A doua activitate, „Susține-i pe cei de lângă tine”, a fost realizată prin mobilizarea exemplară a firmelor din grupul Producători Locali – www.producatorilocali.com și voluntarii de la Asociația „Arlechin”, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani și Asociația Județeană Babywearing Botoșani, reușind să aducă bucurie în sufletele și inimile copiilor care aparțin familiilor din campania „O masă caldă pentru familiile nevoiașe”, astfel copii din Botoșani, Ionășeni, Iacobeni, Dorohoi, Baranca, Darabani, au beneficiat de pachete cu dulciuri, produse alimentare și produse de igenă personală.

A doua activitate a fost posibilă datorită sprijinului și implicării echipelor de organizare formate din voluntarii și reprezentanții instituțiilor, asociațiilor și firmelor partenere, după cum urmează:

Echipa de voluntari care a preluat  pachetele puse la dispoziție de membri ai grupului PRODUCĂTORI LOCALI – www.producatorilocali.com  în campania „O masă caldă pentru familiile nevoiașe”, este următoarea: Emanuel Corduneanu, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani – director executiv departament umanitar; Narcis Dreţcanu , coordonator voluntari, campania „Donează pentru un zâmbet”; Andreea Ursu, director executiv, Asociația „Ridică-te și umblă”; Sergiu Ursu, președinte, Asociația ” Ridică-te și umblă”; Flavius Damean, director executiv, Asociația „Arlechin“; Strungariu Marian Bogdan, coordonator voluntari Centrul Județean de Voluntariat Botoșani; Anca B, voluntar, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani; Mihaela Ergun, voluntar, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani; Gabriela Venedict, președinte, Asociația Județeană Babywearing Botoșani.

A treia activitate, „Împreună reușim să aducem zâmbete”, a fost realizată prin sprijinirea de către voluntarii de la Centrul Județean de Voluntariat Botoșani și Asociația „Arlechin” a campaniei „Ajută un copil să zâmbească” inițiată de Simona Elena. Urmare a colaborării, a fost donat un termometru Non Contact pentru Asociația „Luisa Maria” din Darabani.

Galeria foto este disponibilă pe VoluntariatBotoșani.Ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean găsit fără suflare în apartament

Luni, 6 Iulie 2020
594

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, din municipiul Botoșani, a fost găsit fără suflare, luni seară, în apartamentul situat pe strada General Gheorghe Avrămescu din localitate....

Teroare semănată cu drujba printre vecini

Luni, 6 Iulie 2020
417

Un bărbat din Botoşani a semănat teroare printre vecini după ce a vrut să tranşeze un conflict cu drujba. După ce a ameninţat un alt botoşănean de 50 de ani, bărbatul agresiv a tăiat cu dr...

Un restaurant din Botoșani funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru. O tânără a murit electrocutată la muncă

Luni, 6 Iulie 2020
1510

Un restaurant din Dorohoi, județul Botoșani, funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru, de un an de zile. Și asta după ce un angajat al restaurantului, o tânără de 26 de ani,...