Câți politicieni prezenți în conferințele de presă au făcut acest lucru? Asociația Grup Civic Botoșani construiește o casa pentru doi elevi olimpici dintr-o comună din județul Botoșani

Câți politicieni prezenți în conferințele de presă au făcut acest lucru? Asociația Grup Civic Botoșani construiește o casa pentru doi elevi olimpici dintr-o comună din județul Botoșani

Povestea tristă de viață a Denisei și Ionuț, copii “de aur” condamnați să trăiască într-o sărăcie cruntă, pare să ia un curs favorabil și asta datorită Asociației Grup Civic Botoșani, coordonată de Daniel Câșlariu.

Asociația a decis să construiască o casă celor doi copii olimpici. Însă, acest lucru va putea deveni realizabil doar cu ajutorul semenilor.

“Ei sunt Ionuț-Andrei și Denisa-Gabriela, doi copii cum rar mi-a fost dat să întâlnesc pe parcursul celor opt luni în care am derulat proiecte umanitare. În cătunul PRELIPCA, aceşti doi copilași locuiesc într-o căsuța modestă, cu mama lor. Căsuţa nu este a lor, ci a unui bun samaritean care i-a lăsat să locuiască acolo. Cei doi copii au obţinut foarte multe diplome şi premii la diferite concursuri. Ei nu au cerut nimănui nimic, niciodată, ci au încercat să se gospodărească aşa cum au putut ei mai bine.

Asociația Grup Civic Botoșani a decis că este timpul să schimbe soarta celor doi CAMPIONI și a acceptat o nouă provocare, cea de a construi o casa de la zero.

După ce am reușit împreună cu dumneavoastră să schimbăm cât de puţin soarta unor semeni, noi sperăm că vom reuși si de această dată să construim o căsuţă pentru cei doi copii premianți”,  a povestit Daniel Câșlariu.


 

După opt luni de activitate, Asociația Grup Civic Botoșani accepta cea mai mare provocare şi anume aceea de a construi două case în același timp.

“Deşi lucrăm la căsuţa bunicului Ştefan, din Ionăşeni – Truşeşti, noi am luat decizia că nu este timp de pierdut şi, după doar patru zile de muncă, am reuşit să facem o fosă şi fântână. Totodată, am săpat şi turnat fundaţia viitoarei case, după care am cofrat şi turnat temelia, urmând să ne apucăm de turnat placa. Acestea au fost posibile datorită firmei Try Grup Betoane Botoșani și  Balastiera Corni, care încă o dată,  este alături de noi și a donat 80 de tone de balast, dar, mai ales celor care nu au rămas indiferenți și au donat cât de puțin în conturile asociației. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți această informație, în speranța că va dori cineva să ne dea o mână de ajutor la împlinirea acestui vis măreț”, a completat  Daniel Câșlariu, președintele Asociație Grup Civic Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta