Un fost polițist din Botoșani, manager al unui bistro inedit, oferă mese calde zilnice personalului medical al unei secții a „Mavromati”

Un fost polițist din Botoșani, manager al unui bistro inedit, oferă mese calde zilnice personalului medical al unei secții a „Mavromati”

Un om de afaceri din Botoșani, fost polițist, susține personalul medical al unei secții a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, prin oferirea unei mese calde zilnic tuturor angajaților acesteia.

Este vorba despre Andrei Turcoman, manager al unui bistro inedit, deschis în 2018 pe Bulaveradul „Eminescu”, o afacere care îmbină o cafenea apreciată cu o bucătărie aleasă. Inițiativa a venit în urma unor discuții purtate cu o serie de prieteni, în urma cărora a decis că afacerea sa poate ajuta, într-un astfel de context, oamenii însărcinați să salveze vieți.

Astfel, personalul medical de pe secția de Chirurgie plastică primește în fiecare zi, de aproape o lună, un meniu hrănitor, necesar, de altfel, pentru a face față eforturilor sporite în această perioadă.

„Din discuții, am înțeles că domnii lucrează pe ture foarte lungi, de 12 ore, ceea ce îi pune în imposibilitatea de a sta cu familia, de a găti, de a cumpăra alimente necesare, și atunci m-am gândit că îi pot ajuta cu mese calde zilnice, pentru că am lucrat în Poliție circa opt ani și știu ce înseamnă tură de 12 ore. Am discutat cu cineva de pe secție și mi-am dat seama că pot ajuta personalul de pe această secție, nu am extins ideea, întrucât nu am dorit să bat la uși și să se interpreteze diferit dorința mea de a ajuta cumva. Voi continua să livrez meniuri zilnic, până la finele pandemiei. Și cred că implicarea fiecăruia dintre cei care o pot face, ar putea crea un val de susținere a cadrelor medicale, ceea ce e mai mult decât binevenit. Suntem alături de cadrele medicale”, a spus Andrei Turcoman, manager al Check’in.

Andrei Turcoman este, în prezent, ofițer de securitate maritimă în cadrul celei mai mari companii de nișă din Marea Britanie, însă pandemia l-a apropiat și mai mult de business-ul pe care l-a creat în Botoșani, axându-se pe dezvoltarea acestuia, după cum a mărturisit afaceristul.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Acuzațiile familiei protagonistului „Decesului 1027” rămân în coadă de pește. Ce a concluzionat Poliția

Joi, 28 Mai 2020
1487

Polițiștii au demarat cercetări, în urma unei sesizări depuse de Direcția de Sănătate Publică (DSP), cu privire la acuzațiile aduse de familia unui bărbat de 58 de ani, din localitatea...

Controversele „Decesului 1027”. „Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus”. Ilegalități la morga Spitalului Județean

Luni, 25 Mai 2020
71421

Familia unui bărbat din județul Botoșani, inclus pe lista deceselor COVID, susține că moartea acestuia nu a avut nicio legătură cu noul coronavirus și că un funcționar al Direcției de Săn...

Două mașini distruse, după o manevră imprudentă

Joi, 21 Mai 2020
3357

Un accident rutier a avut loc, miercuri după-amiază, în localitatea Orășeni-Deal din județul Botoșani Două autoturisme au fost sever avariate, ca urmare a unei manevre imprudente.Potr...