Robu Matei, Botoșani, 23 ani: "Sunt mandru ca sunt botosanean pentru ca..."

Robu Matei, Botoșani, 23 ani: "Sunt mandru ca sunt botosanean pentru ca..."
Sunt mândru că sunt botoșănean pentru că în ciuda a tot ce se spune în alte localități cum că ar fi un oraș de oameni înapoiați și în ciuda faptului că în comparație cu alte regiuni ale țării avem cu mult mai multe lipsuri, este un oraș foarte bine îngrijit unde încă există o oarecare noțiune de respect reciproc. (Robu Matei, Botoșani, 23 ani)

In fiecare zi, botosanenii pot sa-zi exprime opiniile inc adrul campaniei de costructie a bradului Botosaniului, redand mai jos cateva dintre ele:

Bozianu Angelica, Botoșani, Profesor, 38 ani:
Ne curge-n vine vers de Eminescu,
Ni-s sufletele flori de Luchian,
Ni-i cântul rapsodia lui Enescu
Iar sufletul ni-i plai botoșănean.  

Bozianu Constantin, Botoșani, Profesor, 42 ani
Sunt mândru că sunt botoșănean pentru că în această localitate în care m-am născut și eu s-au născut și cele mai mari personalități ale României. Avem un oraș frumușel, plăcut ochiului, sper să se mențină măcar, dar este loc și de mai bine. 

Diana Bizbac, Botoșani, Elevă, 16 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că încă se joacă teatru de bună calitate. 

Adăscăliței Ioana Alexandra, Botoșani, CTC-istă, 23 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că Botoșani este un oraș mic și primitor, un oraș cu mult potențial turistic, cu multe locuri frumoase și încărcate de istorie.  

Ionela Iacob, Botoșani, Profesor, 43 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că mulți oameni iluștri s-au născut aici, este un loc bun pentru creșterea copiilor, este orașul unde am crescut, am învățat și unde muncesc cu satisfacție. 

Leonte Relu, Botoșani, Tehnician, 42 ani
Sunt mândru că sunt botoșănean pentru că aici m-am născut, aici am copilărit și pot să le arăt copiilor mei fața în totală schimbare a orașului. De la clădiri vechi care reprezintă istoria până la cele moderne unde este viitorul...viitorul nostru, viitorul copiilor noștri.  

Mihăilă Cristian, Botoșani, 25 ani
Sunt mândru că sunt botoșănean pentru că e un oraș ce tinde într-o schimbare europeană, cu multe locuri amenajate pentru copii, lipsește un bazin olimpic sau măcar un ștrand unde să pot ieși cu copilul, un oraș ecologic din punct de vedere al curățeniei, cu multe locuri de agrement și puține spații destinate adulților (cluburi), terase și locuri unde să te simți bine, comparativ celor din țările dezvoltate, europene, în rest sunt surprins plăcut de schimbările în bine făcute în Botoșani.  

Zgîrcea Iustina, Botoșani, 13 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că aici e locul în care bunicii, părinții, au reușit să-mi dea o educație. Iubesc Botoșaniul pentru că, deși e un oraș mic, ai destul de multe locuri în care îți poți petrece liniștit/ă după-amiezile alături de cei dragi.  

Crețu Mihaela, Botoșani, Casnică, 36 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că aici m-am născut, am copilărit și am învățat, am lucrat. Mai sunt mândră că este un oraș cu multe biserici făcute de Ștefan cel Mare și alți domnitori de seamă. Este un oraș care a dat nume de renume culturii românești, cum ar fi Nicolae Iorga, Ștefan Luchian și alții. Atât pot să vă spun, că este o mândrie pentru mine.  

Jurjescu Nicolina, Botoșani, Economist, 47 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că este un oraș frumos, boem, cu mulți oameni de cultură, cu un teatru și o filarmonică pe care și-o doresc și alte orașe. Este un oraș liniștit, dar în același timp plin de viață. Sunt mândră că sunt botoșăneancă!  

Costin Brândușa, Botoșani, Contabil, 54 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că s-au asfaltat străzi principale, s-au reparat trotuare, s-au mansardat blocuri, s-au amenajat locuri de joacă pentru copii și există spații verzi.

Vorniceanu Andreea, Botoșani, Studentă, 24 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că în primul rând mă leagă multe amintiri. Pe lângă asta, prin simplitatea lui este chiar un oraș frumos, în special pentru cei care știu unde să se uite.  

Mădălina Lohan, Botoșani, Studentă, 20 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că este un oraș foarte frumos și bine organizat care trimite țării numai oameni mari.  

Neagu Mariana, Dorohoi, Educatoare, 58 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că aici am fost pregătită pentru profesia pe care o practic, aici mi-am învățat și cei doi copii pe care îi am, este un oraș curat, liniștit și după părerea mea foarte, foarte frumos, iar în școlile din acest oraș învățământul se desfășoară cu foarte multă seriozitate.  

Pușcașu Geta, Botoșani, Confecționeră, 52 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că locuiesc într-un oraș cu monumente istorice unice în țară și în lume.  

Floreanu Luminița, Roma (Botoșani), Casnică, 42 ani

Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că tradițiile noastre se păstrează din neam în neam, moldovenii sunt niște oameni calzi și primitori, iar orașul nostru este mereu înfloritor.  

Gabriela Ciupercă, Botoșani, Conferențiar, 46 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că în primul rând este orașul copilăriei și tinereții mele, cu învățământ bun, este un oraș dinamic și a știut să păstreze bunul gust al tradițiilor.    

Ațurcăniței Paula, Botoșani, Funcționar public, 39 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că suntem urmașii lui Eminescu, Iorga, Enescu, Luchian, iar acest lucru ar trebui să ne călăuzească viitorul copiilor noștri. De prezent sunt multe de spus, dar nu lucruri de care să fim foarte mândri. Felicitări pentru organizatori!  

Hîrgău Roxana Nataly, Botoșani, Elevă, 17 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că aici m-am născut, pentru că oamenii spun că este un oraș urât, dar nu este așa pentru că el trebuie descoperit, la fel și toate splendorile lui (vreau să fiu diferită de ceilalți), pentru că aici sunt niște oameni foarte sufletiști și iubitori, pentru că aici sunt toate memoriile mele frumoase și vechi și pentru simplul fapt că fac parte din Botoșani.  

Onofrei Simina, Ipotești, Studentă, 23 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că avem foarte multe obiective turistice și istorice (din nefericire insuficient puse în valoare), avem un oraș destul de curat și îngrijit, avem oameni de cultură care dacă ar fi mai mult susținuți ar putea promova orașul și județul și peste granițe, nu doar în celelalte orașe ale țării.  

Șaramet Mihaela Laura, Botoșani, Agent pază, 37 ani
Sunt mândră că sunt botoșăneancă pentru că avem oameni valoroși, suntem stimați pentru oamenii de valoare, poetul Mihai Eminescu, compozitorul George Enescu, pictorul Ștefan Luchian, matematicianul Octav Onicescu, avem un oraș curat, iar oamenii sunt harnici și își respectă străbunii.  

Pânzariu Ioan, Avrămeni – Botoșani, Administrator S.C., 61 ani
Sunt mândru că sunt botoșănean pentru că orașul s-a dezvoltat în ultimii zece ani cum nu s-a dezvoltat un alt oraș din țară, oamenii sunt foarte sufletiști și foarte sinceri, beneficiază de spații verzi și multă verdeață și flori, din punct de vedere al vieții cotidiene are un punct de stres foarte redus. Este un oraș cochet și cu oameni minunați. Sunt foarte mulți oameni cu un intelect peste media pe țară.

Opinii exprimate in cadrul campaniei "Botosaniul pune suflet", constructia brandului Botosaniului, derulata la initiativa Asociatiei PRO Botosani.

www.BotosaniulPuneSuflet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
3

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
33

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
97

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...