Femeie din Vorniceni nenorocită pe viață de cruzimea soțului ei

Femeie din Vorniceni nenorocită pe viață de cruzimea soțului ei

Livanu Luminița Elena este o mamă de 34 de ani din comuna Vorniceni, din județul Botoșani, care a îndurat bătăile crunte ale soțului, lăsând-o imobilizată la pat și răpindu-i tinerețea și bucuria de a trăi fericită lângă copiii ei.

Călăul femeii, cel care ar fi trebuit să o însoțească pe parcursul vieții la bine și la rău, a fost cel care i-a răpit sănătatea și copiii, transformându-i viața într-un coșmar greu de imaginat. Si, de parcă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, copiii ei au fost luați de către stat iar tânăra mama a rămas singură în iadul care nu se mai termina.

Bolnavă și cu puține șanse de a supraviețui, femeia a fost luată în îngrijire de către fratele ei dar, din păcate, condițiile de trai sunt imposibile pentru o viața normală și benefică pentru sănătatea ei.

De cazul său am aflat de la Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani, care va face tot ce îi stă în putință pentru a oferi acestei femei un minim de ajutor.

Iată și povestea de viața a Luminiței Elena Livanu, prezentată de Daniel Câșlariu:

______________________________

„Astăzi am ajuns în comuna Vorniceni, unde am găsit o tânără cu o poveste tragică de viață, o tânără care poate să spună că s-a născut a doua oară. Livanu Luminița Elena are 34 de ani și, din păcate, este imobilizată la pat din cauza fostului soţ care, în urmă cu un an, aflat în stare de ebrietate, a lovit-o cu un fier în cap lăsând-o într-o baltă de sânge. În timpul căsniciei a avut parte doar de bătaie şi muncă la câmp. Era luată de lângă copii și forţată să lucreze la câmp, iar copiii rămâneau acasă singuri și flamanzi.

În cele din urmă, copiii au fost luați de către stat, iar mama a rămas singură să îndure bătăile încasate zilnic. Într-una din zile, soţul ei, aflat sub influenta alcoolului, a întrecut orice măsură și a lovit-o în cap cu un metal dur, lăsând-o într-o baltă de sânge, fără a suna după ajutor. După câteva zile, alertaţi de strigătele ei, vecinii au sunat la ambulanţă şi a fost transportată la spital, dar starea ei de sănătate era din ce în ce mai rea.

După câteva săptămâni, Luminița a rămas paralizată, fără a mai putea vorbi măcar. La un moment dat, doctorii l-au chemat pe fratele ei mai mare să o ia acasă, că mai are maxim două săptămâni de trăit.

A adus-o la casa părintească, iar fratele s-a văzut nevoit sa o îngrijească pe sora mai mică, care nu vorbea şi era nevoită să stea în pampers. Un ultim miracol s-a întâmplat şi, după câteva săptămâni, petrecute acasă, Luminița a început uşor - uşor să vorbească, ba mai mult, să îşi miște picioarele.

Din păcate, fratelui mai mare îi este foarte greu să o îngrijească pe sora mai mică, să o spele, să o schimbe și să o hrănească pentru că nu are condițiile necesare pentru ca el munceşte cu ziua prin sat. Cei doi fraţi stau într-o casă care stă să se dărâme.

Ar fi multe de spus despre aceasta biată fiinţă, care la doar 34 de ani trece prin calvarul vieţii ei, dar mai multe sunt de făcut. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți, în speranța că va dori cineva să ne dea o mână de ajutor pentru că ne dorim să îi facem o cameră Luminiței şi să îi schimbăm soba. De asemenea, dacă puteți și aveți posibilitatea, ne dorim să cumpărăm pampers mărimea M, alimente, un aragaz, un frigider și o maşină de spălat semiautomată. Dacă și dumneavoastră doriți să donați din puținul vostru o puteți face aici:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401,

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația LUMINIȚA https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic”, este mesajul lui Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației “Grup Civic” Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta