Copiii, îngerii păzitori ai mamei. Povestea unei botoșănence care înfruntă boala

Copiii, îngerii păzitori ai mamei. Povestea unei botoșănence care înfruntă boala

Într-un apartament modest dar curat, își duce traiul o familie al cărui destin greu încercat devine lecție de viață pentru comunitate.

Simona Lazaroi este o femeie în vârstă de 43 de ani, din Botoșani, care a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică și scleroză multiplă, o formă de paralizie cerebrală care are ca rezultat pierderea parțială a utilizării trunchiului și a membrelor.

Din această cauză, tânăra femeie a fost supusă de-a lungul timpului unor umilințe și jigniri venite din partea celor care ar fi trebuit să susțină aceste persoane și să le facă integrarea în societate mai ușoară.

Cu toate acestea, Simona Lazaroi nu s-a descurajat și a continuat să-și facă datoria de mamă și gospodină așa cum poate ea mai bine. Fiecare zi este un chin pentru tânăra mamă care se târăște prin casă pentru a-și duce la îndeplinire treburile gospodărești pe care le face din dragoste pentru familia sa.

Hainele îi sunt mereu pătate de clor, iar mâinile uscate sunt martorele unei trude zilnice. Mai greu este când trebuie să coboare sau să urce cele șase etaje, pentru că toată povara cade pe umerii celor doi copii care sunt nevoiți să-și poarte mama în brațe.

Din această cauza, fiul cel mare în vârstă de 19 ani, are deja probleme cu coloana vertebrală. Copiii nu se răzvrătesc și nu caută vinovați, iar suferința lor și-o poartă în tăcere, în inimă.

Sunt fericiți că mama lor trăiește și mulțumesc Domnului pentru toate zilele petrecute împreună. Cu toate acestea, Simona Lazaroi nu a cerut niciodată atenție și nu a profitat de boala sa. Viața ei decurge în liniște, împăcată cu destinul nemilos pe care îl are, iar suferința i se poate citi doar în privirea senină.

Uneori, adevăratele cazuri sociale care au nevoie  de implicarea societății și a autorităților, sunt cele care își duc povara în liniște. Către poveștile lor ar trebui să ne îndreptăm atenția și să le oferim ajutor.

De cazul său se ocupă Andreea Ursu, realizatoarea emisiunii „Inimă pentru inimă” din cadrul postului local de televiziune Somax Tv, care i-a făcut publică povestea. În urma apelului său, o altă persoană cu dizabilități din Botoșani, a venit în ajutorul bietei femei prin achiziționarea unei saltele de pat care să-i îmbunătățească poziția somnului.

Simona Lazaroi are, însă, în continuare nevoie de susținerea societății. Persoanele care pot și vor să ajute această familie  sunt rugate să sune la numerele de telefon:

0743.894.852 – Simona Lazaroi

0751.888.007 – Andreea Ursu

 

Spune-ne opinia ta