Rază de speranță pentru familia din Vârfu Câmpului care trăiește în întuneric

Rază de speranță pentru familia din Vârfu Câmpului care trăiește în întuneric

Cazul Mihaelei Halici, femeia de 26 de ani din comuna Vârfu Câmpului, județul Botoșani, care își crește singură cei trei copilași, a sensibilizat numeroși cetățeni care au donat, din puținul lor, acestei familii greu încercată de soartă.

Abandonată de soț, femeie trăiește alături de copii ei într-o casă dărăpănată, neavând nici cele mai elementare condiții de trai.

Locuința nu este racordată la electricitate, iar copilașii nu pot participa la lecțiile online, atât de necesare în această perioadă de criză. Cu un venit de doar 555 lei/lună, familia abia reușește să se întrețină, mai ales că necesitățile unor copii sunt enorme.

Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociație „Grup Civic” Botoșani, a venit în sprijinul lor aducând o mică bucurie familiei. În doar o săptămână, instalația electrică a fost făcută, urmând ca, în cel mai scurt timp, casa să fie racordată la curentul electric.

Pentru ca acest lucru să poată fi realizat, Câșlariu are nevoie de 25.000 lei, bani necesari realizării acestui proiect.

Redăm mai jos, apelul umanitar inițiat de Daniel Câșlariu:

„Oameni buni, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi a oamenilor cu suflet mare care cred în puterea faptelor bune, am reuşit să aducem bucurie familiei din Vârfu Câmpului, care locuieşte într-o casă neracordată la reţeaua electrică. În doar o săptămână, am făcut toată instalaţia  electrică în casă, le-am dus celor trei copii  tabletă, hăinuţe, alimente şi am săpat şi cei 400 de metri de şanţ pentru îngroparea cablulului electric.

Sperăm ca, până săptămâna viitoare, căsuţa în care cresc trei copii frumoşi, mama şi bunica, lor să fie racordată la reţeaua electrică deși costurile probabil vor depăși 25.000 de lei. Domnii de la Delgaz Grid m-au emoţionat până la lacrimi deoarece, înainte de a veni să facă instalaţia electrică în casă, au cumpărat şi ei pentru copii dulciuri şi jucării. Au ştiut că este vorba despre un proiect umanitar şi au decis să ni se alăture.

A fost pentru mine o surpriză extraordinară şi încă o dovadă că oamenii buni ştiu să-şi unească forţele pentru a schimba viaţa unor semeni. După ce casa va fi racordată la reţeaua electrică, băiatul cel mare, care este în clasa zero, va putea să participe la orele online. Celălalt frăţior şi mezina familiei vor putea să vadă pentru prima dată în viaţa lor desene animate.

Nu pot să redau în cuvinte bucuria şi lumina din ochii lor, când au realizat că în această lume există multă bunătate şi oameni care să o ofere. Vă mulţumesc din suflet şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru că sunteţi alături de noi în această campanie a binelui făcut semenilor noştri!

Dacă doriți sa donați din puținul dumneavoastră o puteți face aici:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

 IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația "electricitate "

Rugămintea mea este ca dumneavoastră sa distribuiți în speranța că va dori cineva sa ne dea o mână de ajutor”.

 

Spune-ne opinia ta