Caz cutremurător într-o localitate din Botoșani. Povestea bunicii Oliana din comuna Coțușca care la 86 ani, se deplasează doar pe genunchi şi pe palme

Caz cutremurător într-o localitate din Botoșani. Povestea bunicii Oliana din comuna Coțușca care la 86 ani, se deplasează doar pe genunchi şi pe palme

Șirul poveștilor tragice pare fără sfârșit pentru Asociația Grup Civic Botoșani, iar în fiecare zi le sunt aduse la cunoștință noi povești de viață. Este și cazul bunicii Oliana în vârstă de 86 ani, din comuna Coțușca, județul Botoșani, a cărui destin crunt a fost lovit de boală și de un incendiu care i-a luat și ultima avuție.

“Astăzi, 10 mai, la rugămințile unei tinere, am ajuns în comuna Coţuşca - județul Botoșani, la bunica OLIANA care, din păcate, are mari probleme de sănătate. Bunica are 86 de ani şi, în luna noiembrie, în timp ce încerca să se încălzească la o sobă de fier, casa a luat foc, iar sărmana s-a trezit neputincioasă în faţa flăcărilor. Spre norocul bunicii, în momentul respectiv pe drum treceau pe drum doi localnici, care au auzit strigătele de disperare ale bunicii și au scos-o din căsuţa cuprinsă de flăcări.
Bunica s-a trezit în plină iarnă fără un acoperiș deasupra capului. În ajutorul ei au sărit niște vecini și cei de la primărie care i-au construit o cămăruţă unde să își pună capul pe pernă.
Când am ajuns la ea, bunica a fost foarte bucuroasă să mă vadă și, spre uimirea mea, a cerut doar nişte alimente şi, dacă este posibil, niște lemne de foc pentru iarna viitoare, că poate bunul Dumnezeu îi va mai da zile. Situaţia ei m-a impresionat până la lacrimi. Bunica se deplasează doar pe genunchi şi pe palme. Este ca şi cum s-ar ruga continuu şi ar merge, în acelaşi timp, dar este împăcată cu soarta ei. „E greu, mamă! Vai de capul meu! Uite aşa merg, dar mereu îi mulţumesc lui Dumnezeu că pot şi aşa, că pot ieşi afară. Of, bătrâneţile astea, tare sunt grele! Vai de capul meu!” Din păcate bunica nu are copii.
Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți, în speranța că va dori cineva să ne dea o mână de ajutor. Dacă doriți să o vizitaţi, o găsiţi pe bunica Oliana Cirimpei în satul Coţuşca. Dacă vreți să donați cât de puțin o puteți face aici:
IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.
IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22
Cu specificația OLIANA.
https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic
Pentru mai multe detalii puteți suna la 0759 362 916”