Calvarul unei mame. După o operație nereușită, un copil de 10 luni are nevoie de susținere financiară pentru o nouă intervenție chirurgicală

Calvarul unei mame. După o operație nereușită, un copil de 10 luni are nevoie de susținere financiară pentru o nouă intervenție chirurgicală

Ursachi Nadia Carolina este o tânără mămică din comuna Pomârla, județul Botoșani care luptă pentru sănătatea micuțului ei. Lucas Andrei este un băiețel de doar 10 luni care s-a născut cu picioarele strâmbe, fiind diagnosticat cu Picior Varus equin bilateral, o malformație congenitală care, netratată la timp, poate duce la infirmitate.

Mama copilului povestește că băiatul a fost operat la Spitalul de Copii din Botoșani dar operația nu a dat rezultatul dorit cu toate că părinții au respectat toate recomandările medicilor.

Atunci, tânăra mamă a decis să-și ducă copilul la o nouă consultație la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași. Doctorul de aici i-a spus mamei că operația nu a reușit iar toate eforturile depuse până atunci fusese în zadar. Vestea a căzut ca un trăsnet peste biata femeie care făcuse tot ceea ce era necesar ca să-și vadă copilul sănătos.

Micuțul urmează să fie operat din nou dar drumurile la Iași pentru intervenția chirurgicală, recuperare și tratamentul aferent necesită costuri suplimentare pe are familia, oricât ar încerca, nu are de unde  să le procure.

Iată și povestea tinerei mămici care luptă pentru viața copilului ei:

”Mă numesc Ursachi Nadia Carolina. Pe data de 26 decembrie 2019 am născut un băiețel pe nume Lucas Andrei, dar l-am născut cu piciorușele strâmbe în interior, mai exact Picior Varus equin bilateral. Am fost la Spitalul de Copii Botoșani ”Mavromati”,  am umblat cu el, a fost pus în ghips, a fost operat și i-am luat și papuceii așa ziși ortopedici.

Mergeam de câte trei ori pe săptămână pentru ghips....Dar cea mai mare problemă pentru noi este că eu, nefiind mulțumită de tratamentele, ghipsurile și că operația nu a dat niciun rezultat, am zis să apelez la un alt doctor iar o persoană mi-a recomandat un bun doctor specialist de la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași.

Am fost la doctorul respectiv și ce credeți că mi-a zis... băiețelul nostru a fost mai mult chinuit, a fost operat degeaba și că papucii așa ziși ortopedici, nu sunt buni de nimic. Când am auzit acest lucru, nu mă mai puteam ține pe picioare , am fost descurajată total.

Vin la dumneavoastră cu rugămintea de a mă ajuta deoarece vreau să-mi văd băiețelul bine, cum fiecare mama își dorește asta pentru puiul ei.  În fiecare săptămână am programare la Iași pentru a-i pune din nou ghips, pentru a-l opera din nou și pentru a-i schimba papuceii.

Eu sunt din Dorohoi,  comuna Pomârla, județul Botoșani și aș dori din suflet poate există și pentru băiețelul nostru oameni cu suflet bun care să ne ajute cu banuți pentru a plăti ghipsul deoarece trebuie să-l cumpărăm noi și pentru a plăti transportul.

De unde locuim noi și până la Iași, dus-întors, facem 11 ore și ne costa 350 de lei pe săptămână . Soțul meu muncește cu ziua în construcții dar totuși nu ne ajung bănuții . Vă rog din suflet, vreau să-mi văd copilașul bine. De când a trebuit să îi pună iar ghips la piciorușe plânge încontinuu, și zi și noapte . Mă doare sufletul să îl văd așa!

Nr cont CEC BANK : RO18CECEC001946347993111”, este mesajul transmis de către Ursachi Nadia Carolina.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Angajări fără concurs la DGASPC Botoșani

astăzi, 15:18
711

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani angajează fără concurs, pe perioada stării de alertă, asistenți medicali debutanți și infirmie...

S-a stins din viață Constantin Livadaru, un renumit iconograf botoșănean

astăzi, 13:32
1747

Joi, 3 decembrie 2020, s-a stins din viață la numai 42 de ani, în urma unui stop cardiac, Constantin Livadaru, artistul botoșănean care a pictat sute de icoane și a restaurat biserici vechi...

Fondul Documentar Ipotești, pus la dispoziția publicului în mod gratuit

astăzi, 11:52
140

Memorialul Ipotești a început să ofere acces gratuit tuturor celor care doresc la fondul său documentar: corespondență, fotografii, cărți poștale, acte și documente, manuscrise, no...