Blestem asupra unei familii din Vorona. Toți membrii suferă de boli grave și au nevoie de ajutor

Blestem asupra unei familii din Vorona. Toți membrii suferă de boli grave și au nevoie de ajutor

Aflați parcă sub semnul unui blestem, membrii unei familii din comuna Vorona, județul Botoșani, își duc zilele în boală, suferință și lacrimi. Lenuța Leneschi, stâlpul familiei și mama a trei copilași, este cea care se zbate în fiecare zi să ofere un trai decent familiei lovită de boală.

Deși a fost diagnosticată cu paralizie spastică, Lenuța este responsabilă de viața surorii sale grav bolnavă, a tatălui care se deplasează ajutat de două bețe, și a  mamei sale. Pe lângă toate aceste nenorociri, Lenuța a fost crunt bătută de soartă.

Doi dintre cei trei copii pe care îi are, au mari probleme de sănătate. Cei doi băieți de 12 ani, respectiv 14 ani, au fost nenorociți pe viața de cruzimea tatălui. În urma bătăilor primite, băiatul de 12 ani suferă de un handicap mediu iar celălalt copil, Andrei, în vârstă de 14 ani, are un retard mintal grav și învață la o școală specială din Dorohoi.

Și-ar dori să fie mai aproape de casă, dar situația financiară nu îi permite mamei să îi asigure naveta zilnică până la Botoșani. Din această cauză, băiatul este nevoit să stea la Dorohoi până în weekend.

Petronela, fetița în vârstă de doar 7 ani, este singura din familie care nu are probleme de sănătate dar duce povara suferinței care s-a abătut asupra familiei sale. Visul său este de a ajunge medic pentru că doar așa, spune ea, va reuși să-și vadă familia sănătoasă.

Sora Lenuței, o femeie în vârstă de 43 de ani, este cel mai grav. Femeia este paralizată iar toată ziua și-o petrece la marginea patului, sprijinindu-se de un fotoliu. Mai grav este că nu are pensie de handicap, fapt pentru care situația acestei familii devine dramatică. Din cauza problemelor grave pe care le are și ea, Lenuța Leneschi își dorește ca sora sa să poată beneficia de îngrijiri într-un centru de specialitate.

Deși depune toate eforturile posibile pentru a-și ajuta familia, Lenuța se află într-un impas financiar din cauza faptului că s-a împrumutat din bănci pentru a reamenaja un grajd unde să poată locui împreună cu familia sa dar lucrările nu au fost finalizate complet.

Copilașii, mai ales Petronela, au mare nevoie de un dispozitiv electronic pentru a putea participa la toate lecțiile online desfășurate în această perioadă. Singurul telefon disponibil nu poate fi utilizat de toți copiii  în măsura în care au nevoie. Familia are nevoie de susținerea comunității iar orice ajutor contează enorm pentru ei.

Persoanele care pot și vor să ajute familia Leneschi o pot face prin contactarea Andreei Ursu, realizatoarea emisiunii Inimă pentru inimă, din cadrul postului local de televiziune Somax Tv, la numărul de telefon 0751.888.007 sau la numărul de telefon al familiei Leneschi, 0746.789.658

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(FOTO) Singura unitate de învățământ din municipiu unde continuă activitatea în mediul online. Daniel Botezatu: „Au găsit fraierii din Botoșani”

astăzi, 13:52
407

De luni, 10 mai 2021, toți elevii și preșcolarii din municipiul Botoșani au revenit, în format fizic, în unitățile de învățământ. Însă, acest lucru nu a fost po...

12 mai, Ziua Internațională a Asistenților Medicali

astăzi, 08:23
138

Anual, pe data de 12 mai, în întreaga lume, este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical. Această zi a fost lansată în anul 1974, la inițiativa Consiliului Interna...

IȘJ Botoșani: Încep înscrierile la concursul pentru gradațiile de merit

astăzi, 08:02
232

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul 3749/28.04.2021 pentru aprobarea Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățămâ...