150 de familii nevoiașe de la Botoșani vor fi sprijinite cu pachete alimentare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte de Crucea Roșie

150 de familii nevoiașe de la Botoșani vor fi sprijinite cu pachete alimentare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte de Crucea Roșie

Crucea Roșie contribuie prin programele și activitățile sale de binefacere socială la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejând sănătatea și viața și promovând respectul față de demnitatea umană. În România activează peste 1800 de voluntari în această luptă împotriva noului coronavirus, iar la nivelul județului, filiala Crucea Roșie Botoșani se implică în acțiuni de asistare a persoanelor vulnerabile în situații de dezastre dar și în sprijinul acordat autorităților locale.

La sfarșitul săptămânii trecute, Crucea Roșie din Botoșani a primit un transport umanitar de la Fundația „Prețuiește Viața”, constând în 16 tone de produse alimentare și apă distribuite în centrele de îngrijire socială și persoanelor vârstnice vulnerabile din județ, urmând ca 150 de familii nevoiașe să fie sprijinite cu pachete alimentare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Alimentele au fost colectate în containerele amplasate în hipermaket-ul Carrefour Botoșani sau achiziționate din banii strânși în urnele de colectareaflate în acelașii magazin, în cadrul programului „Banca de alimente”.

De asemenea, la solicitarea Consiliuliu Național al Dizabilității din România, pachete alimentare au fost distribuite și în Dorohoi persoanelor vulnerabile cu dizabilități, iar Spitalul Județean “Mavromati” Botoșani a primit apă plată și băuturi energizante oferite de Coca-Cola, transportul din Iași fiind asigurat de Stas Mobila Botoșani. Crucea Roșie România - Filiala Botoșani a sprijinit și autoritațile locale in lupta cu noul coronavirus asigurând materiale de igienă si 3000 de mănuși care au fost predate Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Până în prezent, în cadrul campaniei naționale de strângere de fonduri „Romania Salvează Romania”, Crucea Roșie Română a colectat de la persoane juridice și persoane fizice suma de  5.252. 176 euro și din donații prin SMS, 68 076 euro.

Crucea Roșie Română a achiziționat echipamente medicale și materiale de protecție în valoare de 3.910.000 euro care au fost distribuite, în consultanță cu reprezentanții Guvernului României, către unități sanitare și autorități centrale și locale care intervin în mod direct în pandemie. Materiale de protecție au fost distribuite și către cele 47 de filiale ale Crucii Roșii Române din întreaga țară pentru a asigura protecția voluntarilor și personalului angajat.

Principalele achiziții realizate de Crucea Roșie Română sunt: 10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri în valoare de 1.170.000 euro, 1 000 000 de măști sanitare în valoare de 793.000 euro, 250.000 măști FFP3 în valoare de 657.000 euro, 25 ventilatoare în valoare de 582.000 euro, 1 unitate mobila de terapie intensive ATI în valoare de 250.000 euro, monitoare pentru funcții vitale, injectomate, mănuși, viziere, combinezoane, dezinfectanți, termometre, 1 generator electric – în valoare de 458 235 euro.

În prezent, Crucea Roșie Română mai are disponibili 1.341.941 de euro pe care îi va folosi pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare conform necesarului  comunicat de către autorități ca fiind necesare celor din linia întâi care luptă cu  virusul.

Suntem recunoscători întregului mediu de afaceri, care a reacționat cu atât de multă deschidere la nevoile unei țări aflate în stare de urgență și mulțumim tuturor persoanelor fizice care s-au solidarizat cu această cauză. Suntem onorați de încrederea pe care ne-au arătat-o donatorii noștri și îi asigurăm de întregul nostru angajament în luptă împotriva noului Coronavirus. Este important să rămânem la fel de uniți, implicați şi responsabili pentru că doar împreună vom diminua efectele negative ale acestei crize sanitare”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

De la începutul acestei perioade de criză, Crucea Roșie Română s-a aflat, conform mandatului său, în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și a oferit sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul acestora în pandemia COVID-19.

„Se spune că Minunile sunt de fapt Oamenii Buni. Am traversat câteva săptămâni de campanie în care am descoperit încă o dată ce putere au, ei, Oamenii Buni. Cei care ajută și se implică. Cei care se sacrifică pe sine pentru ceilalți. Cei pentru care nimic nu este mai presus de Viata unui Om! Mă înclin și mulțumesc în numele Crucii Roșii Române. Ne Ajutati sa Ajutăm! România Salvează România!”, a declarat Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române și al campaniei „România Salvează România”.

Încă de la început, Crucea Roșie a desfășurat o campanie națională de informare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului Coronavirus. Cu ajutorul voluntarilor, materialele de informare au ajuns în mediul urban și în mediul rural iar campania de desfășoară și online.

Campania națională de strângere de fonduri „România salvează România” continuă. Se pot face donații de 2 euro prin numărul special de SMS 8827 cu textul „RomâniaSalveazăRomânia”, valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare.

De asemenea, donații pot fi făcute și prin intermediul site-ului Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romana. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - UTA Arad 2-3! Am condus, dar am pierdut!

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
149

FC Botoșani și UTA Arad sau întâlni sâmbătă seara, în primul meci din istoria disputelor directe dintre cele două  formații.FC Botoșani începea prost part...

Un nou accident în zona Laurian din Botoșani în această seară

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
786

Un nou accident rutier a avut loc astăzi în municipiul Botoșani. Un autoturism care aparține unei companii locale care furnizează pizza la domiciliu a fost izbit de un microbuz, care circula...

Legea transportului gratuit pentru elevi a fost promulgată. Decontarea se va face de către școală

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
302

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, prin decret legea de modificare a Legii educației prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.Proiectul a fost adoptat în iulie de...