IN POSTUL SFINTELOR PASTI - Sa o salvam pe Alexandra Ostafi!

IN POSTUL SFINTELOR PASTI - Sa o salvam pe Alexandra Ostafi!

 ALEXANDRA OSTAFI  

"Suntem colegii de facultate ai Alexandrei! Ne cunoastem de 5 ani. Anul acesta am aflat ca sufera de o boala cumplita cu care, fara sa ne spuna, lupta de cateva luni - Aplazie medulara idiopatica forma severa. Cu alte cuvinte, leucemie".

Sunt cuvintele unor studenti din Iasi, care s-au adresat redactiei noastre solicitand sprijin pentru Alexandra, o tanara botosaneanca de doar 23 de ani.

Alexandra Ostafi este din Botosani si este studenta in anul 5 la Facultatea de Textile - Pielarie din Iasi.

Pentru ca se impune efectuarea transplantului de celule stem intr-un centru din strainatate (potrivit referatului clinicii din Iasi), mama Alexandrei, Gabriela Ostafi, a inceput intocmirea dosarului in vederea obtinerii acordului Ministerului Sanatatii pentru sprijin.

Costul unei asemenea interventii este estimat la 70.000 de euro.

"Cu vreo 2 luni inainte sa merg la spital am observat ca oboseam foarte repede la eforturi la care un om normal nu are nimic, de exemplu urcatul scarilor. Am mai observat ca ma invineteam foarte usor. Am mers la medicul de familie, mi-a dat o trimitere si mi-am facut analizele, dar in momentul acela deja oboseam prea tare. Imi era greu sa merg pur si simplu. Dupa ce am luat rezultatul, am fost trimisa la hematologie.

Acolo, la spital, nici nu m-au lasat sa mai merg acasa. M-au internat in ziua respectiva. Am stat 6 zile in spital, mi-au facut analizele si dupa 3 sau 4 zile am aflat ce aveam. Doctorita mi-a explicat totul in roz. Probabil, incerca sa nu ma sperie, desi eu nu ma sperii asa usor. Mi-a dat un tratament si am putut sa ies din spital.

Tratamentul acela l-am luat vreo 2 luni, cu greu, pentru ca are destule reactii adverse, printre care si cresterea parului pe fata, maini, pe tot corpul. Acum mi l-a oprit din cauza ficatului. Analizele la ficat nu au iesit tocmai bine. Desi ma simt slabita, deocamdata nu mai fac niciun tratament.

Doar ca aproximativ la 3 saptamani mi se mai pune o punga de sange si imi mai revin din vlaguiala pe care o simt mereu. Dar am inteles ca aceste transfuzii nu sunt bune in eventualitatea unui transplant, pentru ca ar modifica anumite chestii din sange. Nu stiu sa explic", marturiseste din teribila experienta Alexandra Ostafi.

Pentru mai multe informatii, si pentru a o ajuta puteti apela la:

Gabriela Ostafi, mama Alexandrei: 0751 485 837, 0761 166 409

Cont in lei: RO27 BRDE 070S V223 8620 0700

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
1

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
124

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
726

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...