Haos in sistemul de asistenta sociala! - GALERIE FOTO

Haos in sistemul de asistenta sociala! - GALERIE FOTO

Intarzierea salariilor i-a facut pe angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala Botosani sa iasa in strada! Chiar daca la actiunea de luni fusese confirmata initial prezenta a circa 650 de persoane, numarul protestatarilor a fost depasit cu mult, din dorinta de solidaritate.

"Vrem ca prin acest protest sa atragem atentia autoritatilor, ne referim atat la autoritatile locale, direct implicate, Prefectura Botosani si Consiliul Judetean Botosani, cat si la reprezentantii Ministerului Muncii, respectiv Ministerului de Finante, asupra situatiei, la limita la care s-a ajuns la DGASPC Botosani. Au fost angajati care s-au prezentat la acest mars cu copii, dar i-am rugat sa nu participe cu copii, chiar daca am diminuat prin asta numarul de membri", a declarat Marius Orosanu, liderul Sindicatului Impact.

In cazul in care salariatii DGASPC  nu-si vor primi banii saptamana aceasta, unii membri de sindicat au venit cu mai multe propuneri  de a protesta. Este vorba de trei variante, fie o demisie colectiva a personalului institutiei, ceea ce ar arunca in aer cu totul sistemul de asistenta sociala in Botosani, fie o incetare totala a lucrului, fie un grup de salariati sa faca greva foamei, fiind sustinuti de ceilalti angajati ai institutiei.

Potrivit liderului Impact, saptamana aceasta va fi facut un sondaj de opinie in randul membrilor de sindicat, pentru a vedea ce varianta se va alege.

"Eu am informat de treaba asta si pe prim-ministru. Ii rog pe cei care protesteaza sa-si indrepte injuraturile, de altfel legitime si in cadru legal, catre cei care sunt raspunzatori, care sunt reprezentantii Guvernului, noi nu putem face banii cu ciocanul la Botosani, iar bugetul tarii nu se transeaza la Botosani ci la Bucuresti. Eu nu-i trimit pe grevisti la Bucuresti, nu pot sa fac lucrul acesta, dar atat timp cat Guvernul are un reprezentant aici la Botosani sa se puna intrebarile acolo. Daca protestul nu e directionat corect nici nu sunt sanse de rezolvare. Eu nu dau hotarari de Guvern, eu fac rectificari ale legii bugetului de stat", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Rezolvarea acestei probleme nu s-a gasit nici la Prefectura, reprezentantul Guvernului in teritoriu precizand faptul ca, daca se tragea un semnal de alarma mai devreme, poate nu se ajungea aici.

"Chiar imediat ce am fost numit prefect am avut o intalnire cu Marius Orosanu si nu-mi aduc aminte sa-mi fi spus ca nu exista un buget corespunzator pentru DGASPC. Eu am manifestat ca o prioritate mentinerea permanenta a dialogului cu sindicatele. Daca trageau un semnal de alarma atunci, poate nu se ajungea aici. In fiecare an oamenii astia au iesit in strada, oare cineva nu trebuia sa vada treaba asta, cine se ocupa de bugete, de la ministere, de la CJ, vicepresedintele responsabil cu activitatea aceasta. A fost Contac, bine, nu a fost bun Contac, dar pana la urma el a rezolvat. Daca cineva nu poate sa se ocupe, sa ne dea noua directia si ne vom ocupa noi de ea, si nu veti  mai vedea oameni in strada.  Eu stiu bine care-mi sunt atributiunile. Nu-i treaba mea cu banii si cu bugetele, treaba mea e sa informez corect ministerele, si implicit pe prim-ministru", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Pentru asigurarea ordinii publice au fost angrenati 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, care au asigurat măsuri de ordine public.

Potrivit reprezentantilor IJJ, cei aproximativ 900 de manifestanţi au protestat paşnic, nefiind încălcat cadrul legal, Legea nr.60/1990, legea privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

Un eveniment mai neplacut a fost pentru o tanara, in varsta de 26 de ani, careia, in timp ce protesta in fata Prefecturii, i s-a facut rau din cauza caldurii, fiind scoasa din multime de alti colegi.  

"Este o aruncare de responsabilitate a prefectului, daca el considera ca trebuie sa fie sesizat de catre sindicat. El nu are cunostinta de aceasta situatia. Un prefect adevarat ar fi sesizat oricand aceasta situatie, mai ales ca i-a fost prezentata de nenumarate ori si prin mass-media, dar e mai comod sa stai deoparte intr-un fotoliu si sa spui ca nu ai fost sesizat, dar au fost sesizati de acum cateva luni, cateva saptamani, ce au facut de atunci?", a conchis Orosanu.
 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
30

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
342

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
190

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...