Ce PRIME mai primesc botoșănenii de Paști

Ce PRIME mai primesc botoșănenii de Paști
Puțini sunt angajații care de Paști pleacă acasă cu portofelele mai pline, pe lângă salariu aceștia primind și o primă în bani sau tichete cadou.      

La Botoșani, norocoși se pot considera cei care lucrează în mediul privat, pentru că bugetarii și-au luat de mult gândul de la tradiționala primă de Paști. Unele firme de pe plan local păstrează această tradiție de a acorda de Paști angajaților câte un bonus financiar, în funcție de realizările acestora, dar și de profitul firmei.

Societatea Elsaco acordă angajaților o primă între 200 și 300 de lei, în funcție de realizările fiecărei firme din grup.

Firma Victor Construct acordă salariaților prime cuprinse între 150 și 600 de euro, în funcție de performanțele fiecăruia.

La Rapsodia Conf, salariații primesc o săptămână liber, dar și tichete în valoare de 50 de lei.

Fiecare angajat al societății Electroalfa a primit un bonus financiar de 350 de lei net, în timp ce salariații societății Mecanex au primit tichete în valoare de 200 de lei.

Mai multe firme din domeniul confecțiilor au acordat angajaților tichete cadou, de până în 100 de lei, în timp ce la unele societăți salariații au primit pentru Paști produse alimentare.

În sectorul bugetar, anagajații trebuie să se mulțumescă doar cu leafa.

Dacă în ceilalți ani, personalul Spitalului Județean Mavromati, care face parte din Sindicatul Sanitas, mai primea câte un bonus, anul acesta pușculița este goală. "Anul acesta nu avem de unde da, pentru că am avut alte cheltuieli. Stăm mai subțire financiar și nu ne permitem", a declarat Octavian Dumitru, liderul Sanitas Botoșani.

Ceva mai norocoși sunt angajații societăților subordonate Consiliului Local, care primesc prime în bani, prevăzute de contractul colectiv de muncă, de până la 250 de lei, în bani sau tichete cadou.

Și la Direcția Silvică angajații primesc o primă de 200 de lei, prevăzută de asemenea în contractul colectiv de muncă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj - FC Botosani, scor 1-1 în prima etapă a noului sezon din Liga 1!

Vineri, 20 Iulie 2018
184

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Botosani, in prima etapa a noului sezon din Liga 1. Clujenii au deschis scorul in minutul 26 prin Paulo Vinicius, cu o lovitura de cap, dar au fo...

Carmen Dan despre scrisoarea politistilor: Sa nu se gandeasca nimeni ca poate face orice in trafic. Nu va fi haos!

Vineri, 20 Iulie 2018
274

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Dragasani, ca modificarile din Codul Rutier vor fi adaptate astfel incat sa respecte legea, referindu-se la scrisoarea transmisa de Grupul Poli...

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

Vineri, 20 Iulie 2018
342

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmea...