Ce PRIME mai primesc botoșănenii de Paști

Ce PRIME mai primesc botoșănenii de Paști
Puțini sunt angajații care de Paști pleacă acasă cu portofelele mai pline, pe lângă salariu aceștia primind și o primă în bani sau tichete cadou.      

La Botoșani, norocoși se pot considera cei care lucrează în mediul privat, pentru că bugetarii și-au luat de mult gândul de la tradiționala primă de Paști. Unele firme de pe plan local păstrează această tradiție de a acorda de Paști angajaților câte un bonus financiar, în funcție de realizările acestora, dar și de profitul firmei.

Societatea Elsaco acordă angajaților o primă între 200 și 300 de lei, în funcție de realizările fiecărei firme din grup.

Firma Victor Construct acordă salariaților prime cuprinse între 150 și 600 de euro, în funcție de performanțele fiecăruia.

La Rapsodia Conf, salariații primesc o săptămână liber, dar și tichete în valoare de 50 de lei.

Fiecare angajat al societății Electroalfa a primit un bonus financiar de 350 de lei net, în timp ce salariații societății Mecanex au primit tichete în valoare de 200 de lei.

Mai multe firme din domeniul confecțiilor au acordat angajaților tichete cadou, de până în 100 de lei, în timp ce la unele societăți salariații au primit pentru Paști produse alimentare.

În sectorul bugetar, anagajații trebuie să se mulțumescă doar cu leafa.

Dacă în ceilalți ani, personalul Spitalului Județean Mavromati, care face parte din Sindicatul Sanitas, mai primea câte un bonus, anul acesta pușculița este goală. "Anul acesta nu avem de unde da, pentru că am avut alte cheltuieli. Stăm mai subțire financiar și nu ne permitem", a declarat Octavian Dumitru, liderul Sanitas Botoșani.

Ceva mai norocoși sunt angajații societăților subordonate Consiliului Local, care primesc prime în bani, prevăzute de contractul colectiv de muncă, de până la 250 de lei, în bani sau tichete cadou.

Și la Direcția Silvică angajații primesc o primă de 200 de lei, prevăzută de asemenea în contractul colectiv de muncă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Caravana SMURD "Fii pregătit!" a poposit, sâmbătă, la Darabani! FOTO

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
217

Zeci de dărăbăneni au participat, sâmbătă, la cursurile organizate în cadrul caravanei SMURD "Fii pregătit", care a ajuns pentru a treia oară în județul Botoșani.Misiunea Caravanei e...

"Romania - Te iubesc!", la Liceul "Demostene Botez" Trusesti! FOTO

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
436

In anul centenarului, elevii Liceului "Demostene Botez" Trusesti au evidentiat printr-o activitate desfasurata in saptamana "Scoala Altfel" cel putin 100 de motive p...

Peste 1000 de oameni pe dealul Polonic, la Dorohoi! FOTO

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
1645

Pe dealul Polonic de la Dorohoi continuă plantările începute în urmă cu câțiva ani, la acțiunea care este în plină desfășurare participând aproximativ 1200 d...