Imaginea zilei la Botoșani: "Căzuți la datorie" lângă sacii cu buletine de vot - FOTO

Reprezentanții secțiilor de votare care au venit în municipiul Botoșani, imediat după închiderea urnelor, pentru a aduce la Biroul Electoral Județean de Circumscripție procesele verbale și buletinele de vot au oferit imaginea zilei la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Imaginea zilei la Botoșani: "Căzuți la datorie" lângă sacii cu buletine de vot - FOTO

O parte dintre președinții, locțiitorii și operatorii de calcul, dar și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care încă nu au reușit să încheie toate procedurile la BEJ, toate documentele fiind predate în baza unor bonuri de ordine, au mai bine de 24 de ore de când nu dorm.

Pe unii oboseala i-a răpus și au dormit pe scaunele de la Casa Sindicatelor sau direct pe jos, sprijiniți de sacii cu buletinele de vot. Alții au încercat să facă față consumând multă cafea, sau stând afară, la răcoare.

Circulația este blocată, luni, pe o porțiune din strada Cuza Vodă, iar pe strada Marchian, în zona Casei Sindicatelor se desfășoară cu dificultate din cauza mașinilor care au venit din județ cu buletinele de vot și care au fost parcate pe un sens.

În funcție de ordinea în care au fost programați, reprezentanții secțiilor de votare trebuie să vină la Palatul Administrativ pentru a preda procesele verbale și buletinele de vot. Procedura de predare-primire de la acest scurtin electoral durează mai mult decât la alegerile precedente întrucât au fost introduse mai multe operațiuni. 

"Este pentru prima dată când stăm așa de mult. Suntem de duminică noaptea, de la ora 02.00, și nu mai rezistăm nici noi. Unii nici nu au mai putu sta în picioare și s-au culcat direct pe jos pe haine, sau pe saci", a spus președintele unei secții de votare din județul Botoșani. 

Reprezentanții Biroului Electoral Județean estimează că astăzi în jurul orelor 15.00-16.00 se va finaliza operațiunea de centralizare a rezultatelor din toate secțiile de votare din județul Botoșani. 













 

 

Spune-ne opinia ta