Candidatul USR-PLUS îl compară pe Flutur cu un rechin. „Îl vom scoate la mal, îl vom pupa și-l vom elibera”

Candidatul USR-PLUS îl compară pe Flutur cu un rechin. „Îl vom scoate la mal, îl vom pupa și-l vom elibera”

Candidatul alianței USR-PLUS pentru primăria municipiului Botoșani, Marcel Gheorghiță, s-a arătat încrezător în sorții de izbândă în cursa pentru ocuparea funcției. Raportat la actualul edil, membrul USR susținut de fuziune la localele din 27 septembrie afirmă că percepe cursa drept „o luptă cu un rechin”.

Este prima dată când Gheorghiță, unul dintre membrii fondatori ai filialei USR din Botoșani, intră într-o competiție electorală, însă, în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri de cele două organizații într-un foișor al Parcului „Eminescu”, acesta a transmis că 2020 va fi un an de culegere a unor roade pentru organizația din care face parte. Mai mult, candidatul la Primărie susține că lupta politică nu îl va schimba din punct de vedere al modului de acțiune.

„Nu voi face niciun compromis. Voi lupta cu toate puterile, dar nu mă voi schimba. Am reușit, din 2016, de când am pus prima cărămidă în Botoșani a USR-ului, să fac o echipă foarte bună, competitvă în toate domeniile și sunt sigur că vom avea un succes. În sfârșit, este anul în care vom culege roadele muncii noastre. Apropo de alianță, știm că unde sunt mulți, puterea crește. Colegii de la PLUS au oameni foarte buni”, a spus Marcel Gheorghiță.

Întrebat cu ce fel de pește l-ar asocia pe actualul edil-șef al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, tonul candidatului alianței s-a domolit, declarând că șansele sale de a-l învinge în cursa electorală „nu sunt foarte mari”, având în vedere că are de a face cu „un rechin cu multe arme”, dar mizează pe voința electoratului de a produce o schimbare.

Pentru mine, e prima oară când intru într-o competiție electorală. Am şanse, nu foarte mari, dar am şanse. Şi mai este o vorbă: dacă am o singură şansă dintr-un milion, există. Eu am mai multe, depinde cum va percepe electoratul. Electoratul trebuie să înțeleagă că miza din acest an nu este bunăstarea clasei politice vechi, ci bunăstarea municipiului, mai ales a cetățenilor. Probabil că lupta cu un rechin e cea mai semnificativă aici, în comparaţia asta. Luptăm cu un specimen, să zic aşa, cu un reprezentant al speciei sale, foarte puternic, cu multe arme, care se foloseşte de mediul în care există. Noi nu dispunem de aceleaşi mijloace. Suntem oarecum noi în tipul ăsta de luptă, dar nu ne lăsăm”, a explicat candidatul USR-PLUS.

Totuși, în acest context, politicianul a enunțat și o afirmație cel puțin bizară, conotând empatie față de Flutur, în eventualitatea în care cel din urmă ar fi învins.

„Sunt sigur că-l vom scoate la mal, îl vom pupa și-l vom elibera, pentru că aşa este într-o societate normală”, a concluzionat Gheorghiţă.

Marcel Gheorghiță fusese desemnat de USR, înainte de fuziunea cu PLUS, drept candidatul partidului pentru aceeași funcție, înaintea sa fiind ales și validat Gelu Graur, care s-a retras între timp din politică, în urma unui conflict iscat pe tema pozițiilor în lista pentru Consiliul Local a organizației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Miercuri, 30 Septembrie 2020
1000

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) din Botoșani a respins, miercuri, o contestație PNL și una a PSD, hotărând renumărarea tuturor voturilor nule, exprimate în secți...

Elev de 15 ani din județ, înjunghiat de un coleg de liceu

Miercuri, 30 Septembrie 2020
953

Un adolescent în vârstă de 15 ani a ajuns la spital în stare gravă. după ce a fost înjunghiat de către un coleg de liceu. Totul s-a petrecut miercuri după-amiază, &i...

Apartament de stat închis, după ce toți beneficiarii au fost diagnosticați cu Covid-19

Miercuri, 30 Septembrie 2020
1093

Un apartament de plasament din municipiul Dorohoi a fost închis, după ce toți cei cinci beneficiari au fost diagnosticați cu virusul Covid-19 și internați în spital. Testarea copiilor...