Nova Solar MBB – Stația de Betoane din Botoșani

Nova Solar MBB – Stația de Betoane din Botoșani

 Statia de Betoane Botosani  Nova Solar MBB

Betonul este un amestec de pietriș, nisip, ciment și apă, care se transformă prin uscare într-o masă foarte rezistentă și care se folosește în construcții.

Betoanele sunt produse artificiale cu aspect de conglomerat care se obțin în urma întăririi unor amestecuri bine omogenizate de liant, apă și agregate, eventual aditivi. Amestecul de liant și apă formează o pastă care, în urma unor procese fizico-chimice, se întărește transformându-se într-o substanță solidă care leagă între ele granulele de agregat, dând astfel caracterul de monolit al betonului. Betonul prezintă o bună rezistență la solicitarea de compresiune, dar la solicitarea de tracțiune rezistența betonului este mult mai scăzută (aproximativ de 10 ori mai mică decât cea la compresiune).

10 Ani De Experienta In Domeniul Productiei Betoanelor

CERE O COTAȚIE DE PREȚ!

 SUNĂ ACUM!

Din acest motiv pentru a îmbunătăți comportarea materialului la diferite tipuri de solicitări betonul poate fi armat cu diferite produse din oțel. În industria construcțiilor, betonul, și în special cel armat și precomprimat, reprezintă principalul material de construcții, folosit la structuri, datorită avantajelor pe care le are: durabilitate, executarea elementelor de contrucții sub orice formă, rezistență la foc, caracterul monolit și masivitatea construcțiilor, costul redus. Acest lucru face ca betoanele să fie materiale foarte variate în ce privește proprietățile lor tehnice, modul de fabricare și punere în lucru. În funcție de modul de armare se clasifică în:

  • beton cu armătura flexibilă;
  • beton cu armătura rigidă;
  • beton precomprimat.


Prepararea betonului. 

Realizarea unui sortiment de beton presupune un proces de fabricare stabilit pe baza unor rețete, la care se respectă cu fidelitate caracteristicile materialelor constitutive: liantul, apa, agregatul și alte adaosuri-în vederea obținerii calităților proiectate. Odată compoziția stabilită, urmează dozarea materialelor și apoi prepararea betonului. Prepararea betonului se poate efectua manual sau mecanic. Prepararea manuală se face la lucrări de mică importanță prin amestecarea nisipului cu cimentul și cu pietrișul. După ce s-a obținut un amestec omogen, se introduce treptat apa până rezultă un beton de consistența dorită. Prepararea mecanică a betonului se face cu ajutorul betonierelor.

Șapa este un material de construcții obținut în urma întăririi unui amestec omogen de nisip (cu granulație de 0-4), ciment și apă. Este folosită ca strat de suport pentru pardoseli finite, cu rol de egalizare. Șapele sunt de două tipuri: uscată (cu aplicare întârziată față de momentul preparării) și fluidă.

Mortarul este un material de construcții obținut prin omogenizarea unui amestec de nisip, var și/sau ciment și apă. După domeniul de utilizare, mortarele se clasifică în mortare de zidărie și mortare de tencuială (fiecare tip de mortar se alege în funcție de mai multe criterii).





Cum Transportăm Betonul

Transportul betonului de la stația de betoane la șantier trebuie să se desfășoare în condiții optime, pentru a evita începutul de priză a betonului și pentru a asigura omogenitatea acestuia.

Durata maximă de transport, considerată din momentul încheierii preparării betonului și a încărcării sale în autobetonieră și până la sfârșitul descărcării acestuia, depinde în special de compoziția betonului (cantitatea de apa, tipul și cantitatea de ciment, tipul aditivilor utilizați) dar și de alți factori externi (temperatura mediului ambiant, durata de transport până la șantier, condiții specifice ale șantierului etc).



 

Recomandări:

  • Verificați accesibilitatea fără riscuri a autobetonierelor pe șantier. O autobetonieră complet încărcată poate cântări peste 24 tone, de aceea este necesară o cale de acces care să suporte aceasta încărcătură și în același timp să permită autobetonierei să ocupe poziția de descărcare;
  • Nu adăugați apă sau alt produs în beton pe șantier;
  • Verificați avizele de livrare înainte de descărcarea betonului (clasa de rezistență și cantitatea să corespundă cu cele comandate).

Pomparea Betonului

Folosirea pompei de beton permite o turnare rapidă pe orice tip de șantier. Aceasta este indispensabilă în cazul turnărilor inaccesibile prin mijloacele obișnuite. Se pot realiza: turnări la înălțimi mari, la distanțe mari pe orizontală, în zone fără acces direct.

Caracteristici:

  • Pompa mobilă este echipată cu diferite lungimi de brațe cuprinse între 21 m și 46 m.
  • Pompa fixă este echipată cu țevi și furtune detașabile și poate fi folosită pentru turnări pe suprafețe verticale și orizontale întinse în situația de spațiu limitat sau acces dificil pentru o pompă mobilă.

Capacitatea de pompare variază între 10 și 90 m3/h.





Avantaje:

  • Realizarea turnărilor de betoane în condiții optime, chiar și în cazul accesului dificil la șantier
  • Ușurință și rapiditate în turnarea betonului
  • Reducerea forței de muncă
  • Îmbunătățirea securitătii muncitorilor pe șantier

Pe lângă produsele de stație de betoane, compania noastră vă pune la dispoziţie servicii şi utilaje performante (şi pentru închiriat) destinate construcţiilor: autobetoniere, betoniere, autobasculante, staţie de betoane, automacarele, basculante, buldoescavatoare, cifa, autopompă, malaxoare.

Putem fi găsiți aici:


Botosani, Str. Manolesti Deal 29
0753 111 121 | 0753 111 131

office@novasolarmbb.ro