Judecătorii botoşăneni, îngropaţi de dosare. Numărul proceselor este în continuă creştere

Judecătorii botoşăneni au avut de soluţionat, în anul 2017, zeci de mii de dosare ce au fost înregistrate pe rolul instanţelor. Numărul proceselor este în continuă creştere în ultimii ani. 

Judecătorii botoşăneni, îngropaţi de dosare. Numărul proceselor este în continuă creştere

Potrivit datelor prezentate de conducerea Tribunalului Botoşani, în cursul anului trecut la nivelul tuturor instanţelor din judeţ au fost de soluţionat 57.037 de dosare în condiţiile în care sunt în activitate 57 de judecători. 

Dintre acestea 14.031 au rămas de soluţionat din 2016 şi 43.000 au fost cauze noi, cu 3023 mai mult ca în anul anterior. Cea mai mare pondere a dosarelor de soluţionat fiind ca în fiecare an la Judecătoria Botoşani, respectiv 30.497 dosare, reprezentând o cotă de 53,4% din volumul total al instanţelor botoşănene. Creştere de activitate a avut loc la majoritatea instanţelor din judeţ, excepţie făcând Judecătoria Dorohoi, unde cauzele nou intrate au înregistrat o scădere de 15,28%, respectiv 846 de cauze. 

În ceea ce priveşte numărul de dosare repartizate de soluţionat pe fiecare judecător, ceea mai mare s-a înregistrat la Judecătoria Săveni, unde statistic au activat 2,3 judecători (în anumite perioade de timp din cauza lipsei acute de personal conducerea Tribunalului a delegat câte un judecător de la instanţa din Botoşani pentru a sprijini activitatea singurului judecător definitiv) şi care au avut de soluţionat câte 1197 de dosare. 

Conducerea Tribunalului a afirmat că pe finalul anului trecut deficitul de personal s-a mai ameliorat, după repartizarea mai multor magistraţi la instanţele din judeţ 

„Este primul an din 2014 când nu avem probleme majore cu ocuparea posturilor de judecător la instanţele din raza teritorială. La Săveni sunt trei judecători definitivi şi la Judecătoria Darabani, unde au fost probleme, sunt tot trei judecători. La cele două instanţe activitatea a fost susţinută cu mari eforturi în perioada 2014-2017. În majoritatea timpului au fost delegaţi colegi de la Tribunal la cele două instanţe. Pe viitor sperăm să nu mai fie cazul", a declarat Anitta Manole, preşedintele Tribunalului Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
52

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
226

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
146

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...