"De ce un apartament NOU?"

Nivelul superior de SIGURANȚĂ SEISMICĂ - un MOTIV pentru care să te muți într-un apartament nou.

"De ce un apartament NOU?"

Pe perioada de viaţă, o construcţie este supusă la diverse acţiuni exterioare, apărând fenomene care îi scad timpul de viață proiectat. O construcţie ce a rezistat la trei cutremure, este supusă la fenomenul de oboseală. Dacă n-a fost întreţinută corespunzător apar şi fenomenele de coroziune, oxidare şi carbonatare, fenomene ce afectează grav elementele din beton armat.

În consecinţă, o construcţie trebuie întreţinută permanent. Ca un exemplu din viaţa curentă, în medicină fenomenul de oboseală este asociat persoanelor în vârstă sau acelora care au depus un efort considerabil. Costurile aferente structurii de rezistență însumează până la 35% din totalul investiției în construcție.

 

Atunci când ezită în fața unui proiect cu o structură de rezistență impecabilă, clienții ar trebui să știe că prețul pe care îl plătesc este prețul siguranței lor.

De câțiva ani, majoritatea proiectanților au început să lucreze la clădirile cele mai rezistente la seism de după 2014, care fac față unor cutremure cu magnitudini de până la 8,5 grade pe scara Richter. Acesta este apanajul acestor specialiști în proiectare, și al legii care îi obligă pe toți proiectanții de rezistență să respecte aceleaşi standarde, dar, în primul rând al dezvoltatorilor imobiliari ce se angajează în realizarea unor proiecte mai costisitoare dar care dau naștere unor astfel de clădiri antiseismice.

UNIQUE Residence nu face nici un rabat și investește continuu când vine vorba despre realizarea unei creșteri semnificative a nivelurilor de siguranţă seismică al noilor sale clădiri și pe care proiectanţii săi sunt obligaţi să le atingă - Conform Normelor de Proiectare la Acţiunea Seismică, respectiv Codul de proiectare armonizat la nivel european „Eurocod 8 - Proiectarea structurilor pentru rezistenţa la cutremur” cu anexele naţionale, şi  ultimul normativ de proiectare seismică P100-1/2013.

Prin modificările aduse standardelor și normativelor în perioada anilor 1978 - 2018, valoarea forţelor seismice de proiectare a clădirilor creşte continuu şi, prin urmare, nivelul de siguranţă seismică actuală este superior cerinţelor reglementării iniţiale, valoarea acceleraţiei de vârf crescând semnificativ (>25%).
 


 

VEZI diferența!

Proiectele rezidenţiale de excepție ale grupul de firme FORMENS, dezvoltate în patru zone ale municipiului Botoșani, și în municipiul Iași - stadii de realizare:

Iași, Str. Sf. Andrei nr. 7-9, zona Palas - în faza de execuție.


(P).