Vasile Halasanu demis de la conducerea „ADI Aqua”. Dan Deleanu a preluat postul de director executiv

 Vasile Halasanu demis de la conducerea „ADI Aqua”. Dan Deleanu a preluat postul de director executiv

După 11 ani de activitate în cadrul Asociației “ADI Aqua”, expertul tehnic Vasile Halasanu a fost demis din funcția de director executiv.

Vineri, 8 ianuarie 2021 s-a întrunit Colegiul Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “ADI Aqua”. Membrii Consiliului Director i-au solicitat directorului executiv, Vasile Halasanu să prezinte o situație tehnico-economică  a societății Nova Apa Serv SA.

În urma acestei prezentări și în urma unei analize “extrem de atentă”, s-a ajuns la concluzia că Vasile Halasanu este vinovat de situația de la compania de apă. Și prin urmare i s-a adus la cunoștință că este demis.

Decizia fost votată de 4 din cei 5 membri ai Consiliului Director ai ADI Aqua. Vicepreședintele CJ - Dorin Birta, primarul de Bucecea- Angel Gheorghiu, primarul de Curtești- Maricel Anton, primarul de Săveni- Relu Târzioru au votat pentru demiterea lui Halasanu, în timp ce primarul de Dorohoi- Dorin Alexandrescu s-a abținut, ba a și părăsit sala de ședință arătându-se extrem de iritat de decizia colegilor săi.

Interpelat în legătură cu demiterea sa, Vasile Halasanu a declarat că le-a mulțumit colegilor pentru faptul că i s-a luat de pe umeri o mare corvoadă, Nova Apa Serv fiind o societate foarte grea.

Am luat act de decizia colegilor mei și m-am conformat, dar nu mi-a plăcut modul cum s-a procedat. Am fi putut să fi avut o discuție anterioară prin care să mi se spună să fac un pas în spate, dar dacă așa s-a considerat că e mai bine, asta este. Acum doi ani de zile am suferit două accidente vasculare și m-am pensionat pe caz de boală, dar domnul Macaleți, președinte al Consiliului Județean la acea vreme mi-a spus să rămân și să continui activitatea. Sincer vă spun, nu m-a deranjat decât faptul că nu mi s-a adus la cunoștință din timp. Poate doamna Președintă a considerat că este nevoie de un suflu tânăr și are nevoie de o nouă echipă în jurul ei., a declarat Vasile Halasanu.

Membrii Colegiului Director al ADI Aqua au supus la vot și au și aprobat ca Vasile Halasanu să rămână în cadrul asociației ca și expert tehnic, dar acesta a refuzat. Activând ca director executiv al asociației sub conducerea președinților CJ, liberalii Mihai Țibuleac și Florin Țurcanu nu a fost schimbat din funcție, dar după 20 de ani de activitate permanentă la PSD, acesta a fost mazilit chiar de colegii săi.

Încetarea raportului de muncă al domnului Vasile Halasanu cu ADI Aqua s-a făcut cu acordul părților. Alegerea domnului Dan Deleanu la conducerea ADI Aqua a fost făcută de către membrii Consiliului Director prin vot. Domnia sa are o vastă experiență în domeniul economic și al utilităților publice, în special al gestionării problemelor de apă și mediu, fiind, în trecut, președinte al Consiliului de Administrație al Nova Apa Serv, membru în Consiliul de Administrație al Modern Calor, dar și subsecretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor. Așa că nu-mi rămâne decât să-i urez succes, a declarat președinta Consiliului Județean, Doina Federovici.

În cursul zilei de ieri, conducerea executivă a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Aqua, a fost preluată de Dan Deleanu, fost președinte al Consiliului de Administrație al societății Nova Apa Serv SA.

 

 

Spune-ne opinia ta