Solicitarea angajaților de la Nova Apaserv: Salarii majorate cu 300 de lei și tichete de masă de 15 lei. Ce spune conducerea!

Reprezentanții angajaților de la societatea Nova Apaserv nu au ajuns la nicio înțelegere cu conducerea în ceea ce privește majorările salariale solicitate.

Solicitarea angajaților de la Nova Apaserv: Salarii majorate cu 300 de lei și tichete de masă de 15 lei. Ce spune conducerea!

Sindicaliștii cer o creștere a lefurilor cu 300 de lei pentru fiecare angajat în parte și tichete de masă în cuantum de 15 lei. În caz contrar, salariații sunt deciși să intre chiar în grevă.

Directorul interimar al Nova Apaserv, Albert Tănase, susține că la ora actuală bugetul nu permite majorările cerute de angajați. 

"Am avut o primă întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, am pornit de la niște analize făcute asupra numărului de salariați și a creșterilor salariale care au fost făcute în ultimii trei ani și aici mă refer la faptul că nu prea am avut o creștere salarială colectivă. Au fost doar creșteri în baza Hotărârilor de Guvern prin care s-a stabilit salariul minim pe economie și pe alocuri o serie de creșteri individuale acordate de conducerea unității pentru atribuțiuni și sarcini suplimentare în fișa postului. Avem o categorie de salariați care în ultimii trei ani nu au beneficiat de o creștere individuală. Dumnealor ne-au anunțat că vor continua toate etapele în ceea ce privește declanșarea unui conflict colectiv de muncă, chiar și a unor greve, în situația în care nu vor regăsi măcar parțial îndeplinite solicitările lor. Am trecut și noi la efectuarea unor calcule. Solicitările dumnealor sunt clare în ceea ce privește creșterile salariale, doresc acordarea unor tichete de masă în valoare de 15 lei și o creștere salarială de 300 de lei per salariat aplicată la salariul de bază. Categoric, nu avem nicio posibilitate. Analizăm varianta ca în viitor să încercăm o reducere a costurilor din unele departamente și puncte de lucru, dar este foarte greu, pentru că în general aceste elemente de cost sunt în creștere iar pe de ată parte vom încerca să fundamentăm și să facem și  solicitare de rectificare de tarif măcar într-un mic procent față de cel solicitat de către sindicaliști", a declarat Albert Tănase.

Acesta a specificat că una dintre revendicări ar putea fi soluționată, dar în luna iunie-iulie, fiind vorba de acordarea tichetelor de masă, însă nu în cuantumul cerut de angajați.

"Cu siguranță vom îndeplini într-o oarecare măsură aceste solicitări asumându-ne toate riscurile corespunzătoare. Am încercat să smulg o promisiune că atâta timp cât negocierile vor urma un ritm normal, iar discuțiile se vor purta cu toată transparența pe elemente clare legate de buget și de fondul de salarii nu ar avea niciun motiv de proteste. Nici tichete de masă nu vom putea acorda la nivelul a 15 lei, cât au solicitat. Au înțeles și ei parțial că este un impact foarte mare", a mai spus directorul Nova Apaserv. 

 

 

Spune-ne opinia ta